‚Oběma týmům jde o hodně.‘ Slavia chce dle kouče získat body i z posledního ligového zápasu s Olomoucí

V Evropské lize potrápili slavnou Chelsea, z domácího poháru vyprovodili konkurenční Spartu, ale v lize jim to v posledních týdnech tolik nejde. Náskok fotbalistů Slavie v čele ligové tabulky se před závěrečným kolem základní části ztenčil na čtyři body. V posledním zápase před nadstavbou tak sešívání potřebují doma v Edenu porazit Olomouc.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

„Očekávám ofenzivní utkání. S Olomoucí to bývá vždy otevřený zápas se spoustou šancí, padá i dost gólů. Určitě to bude těžký zápas. Je to poslední kolo a oběma týmům jde o hodně,“ naznačil trenér Slavie Jindřich Trpišovský v rozhovoru pro klubovou televizi, že vzhledem k blížící se nadstavbě nemůže ani jeden z klubů sobotní zápas vypustit.

Zatímco Olomouc potřebuje v Edenu vyhrát, aby měla šanci dostat se na šesté místo a tím pádem do nadstavbové skupiny o titul, Slavia bude chtít v čele tabulky minimálně udržet čtyřbodový náskok.

Sešívaní ovládli derby pražských S. Spartě nedali šanci a díky dvěma gólům Součka vyhráli 3:0

Číst článek

„Jdeme do utkání s tím, že chceme vyhrát, udržet minimálně takový náskok jaký máme teď a přinejlepším kdyby se povedlo, aby byl do nadstavby ještě větší. Doufám tedy, že vyhrajeme, uděláme fanouškům radost, přijde hodně lidí a užijeme si zápas společně,“ věří slávistický obránce Michal Frydrych.

Pražané mohou jít do utkání se Sigmou v dobré náladě. Ve středu totiž po výhře 3:0 nad Spartou postoupili do finále domácího poháru. A kromě výsledku mohl trenéry Slavie těšit i výkon, který hráči v derby předvedli.

„Každé vítězství, kór po takovém výkonu a v takovémto největším zápase v Česku, je ohromně důležité pro psychiku hráčů i pro celý tým,“ věří asistent trenéra Jaroslav Köstl, že vydařený duel se Spartou fotbalistům Slavie pomůže i v lize.

Na vyhecované semifinále poháru přišlo do Edenu přes 16 tisíc fanoušků, kteří svůj tým po celých devadesát minut vytrvale podporovali. A právě na pomoc svých příznivců budou sešívaní spoléhat i v duelu s Olomoucí.

„Byl to všední den a přišlo 16 tisíc lidí, byla skvělá atmosféra. To všechno nám hrozně pomáhá a chceme se o to opět opřít. Ovšem o tuto skvělou kulisu, atmosféru, si musíme říct výkonem,“ dodává trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

Souboj s Olomoucí začne na stadionu v Edenu v 17 hodin, stejně jako zbylých sedm zápasů 30. ligového kola.

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme