Slavii stačí bod, pro titul si jede na Baník. Vrba už v obhajobu nevěří

Fotbalisté Slavie můžou slavit zisk ligového titulu. Kromě boje o celkové prvenství se v nadstavbové skupině o titul hraje také o páté místo, které za určitých okolností může znamenat postup do kvalifikačního utkání o Evropskou ligu.

Tento článek je více než rok starý.

Ostrava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mick Van Buren ze Slavie (vlevo) slaví gól proti Olomouc. Gratuluje mu Lukáš Masopust.

Slavii stačí k zisku titulu bod | Foto: Ondřej Deml | Zdroj: ČTK

Fotbalisté Slavie v předposledním kole ligové nadstavby potřebují k jistotě titulu uhrát alespoň bod. Když se jim to v neděli v Ostravě podaří, budou se moci radovat ze zisku pátého titulu v samostatné historii nejvyšší soutěže.

Opava má jistou záchranu v nejvyšší lize. Bohemians po výhře v Karviné unikli z barážové pozice

Číst článek

„Samozřejmě tomu věřím a udělám pro to všechno, ale dokud to nebude stoprocentně hotové, tak musíme být maximálně ostražití,“ varuje na Radiožurnálu trenér sešívaných Jindřich Trpišovský.

I tak věří, že po neděli bude o ligovém šampiónovi rozhodnuto. „Baník má nějakou sérii, kdy nedal gól a nevyhrál. Ale všechno jednou musí skončit,“ říká před soubojem prvního týmu s šestým.

Oba týmy se spolu utkají ještě jednou ve středu ve finále domácího poháru. Baník zároveň v ligové tabulce stále bojuje o páté místo, které by pro něj v případě neúspěchu ve finále poháru znamenalo postup do kvalifikačního utkání o Evropskou ligu.

V nadstavbové skupině o titul se v neděli hrají ještě další dva zápasy. Zajímavější bude rozhodně ten v Liberci, kam přijede druhá Plzeň. Liberec aktuálně drží o bod před Baníkem páté místo v tabulce, které by pro Slovan v případě, že Slavia vyhraje domácí pohár, znamenalo možnost zahrát si o Evropskou ligu.

Plzeň sice stále může teoreticky pomýšlet na obhajobu titulu, trenér Viktorie Pavel Vrba už ale s tím, že Slavia náskok ztratí, nepočítá. „Moc nevěříme tomu, že by Slavie ze dvou utkání nezískala ani bod. Z toho pohledu můžeme hrát tak aktivně, jako jsme hráli se Spartou.“

„Pro diváka možná bude zápas zajímavější v tom, že nebude tolik svázaný taktikou a nebudeme tolik lpět na výsledku. I když my i Liberec budeme chtít vyhrát,“ tuší Pavel Vrba.

Jakákoliv ztráta Plzně v Liberci zároveň pomůže k titulu Slavii. A to i v případě, že by sešívaní v Ostravě prohráli.

V utkání skupiny o titul mezi Spartou a Jabloncem už prakticky o nic nejde. Pražané už mají v tabulce jisté třetí místo, Severočeši zase určitě skončí čtvrtí. Všechny tři nedělní duely začnou v 15 hodin. Zápas Slavie ve Vítkovicích nabídne server iROZHLAS.cz v online přenosu.

Lukáš Michalík, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme