‚Chtěl jsem ho rozhodit a on mě trefil.‘ Stoper Beneš skoro vstřelil bývalému klubu kuriózní gól

Dohrávka desátého ligového kola mezi fotbalisty Jablonce a Olomouce skončila remízou 2:2, když bod zachránil Sigmě v závěru Václav Pilař. Nechybělo ale tolik a jeho gól mohl být vítězný.

Tento článek je více než rok starý.

Jablonec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Olomoucký Martin Hála (vlevo) v souboji s Janem Sýkorou z Jablonce

Olomoucký Martin Hála (vlevo) v souboji s Janem Sýkorou z Jablonce | Foto: Radek Petrášek / ČTK

V 58. minutě trefil domácí gólman Vlastimil Hrubý z výkopu olomouckého kapitána Víta Beneše. Míč po zásahu hostujícího stopera skončil v síti a Hanáci se v tu chvíli radovali z vedení 2:1.

Přehrát

00:00 / 00:00

Olomouc mohla jít v ligové dohrávce s Jabloncem kuriózním způsobem do vedení, rozhodčí byl ale proti. Více v příspěvku Pavla Petra

Olomoucká radost ale trvala pouze malou chvíli, ozvala se totiž píšťalka rozhodčího Emanuela Marka. Benešovi, který se po dvou letech vrátil v dresu soupeře na jablonecký pažit, odpískal nedovolené bránění.

„Viděl jsem, že bude vykopávat, zrychlovat hru. Tak jsem šel od něj a snažil jsem ho rozhodit, aby nedal přesný výkop. Trochu jsem nadskočil zády k němu a on mě trefil,“ popsal Vít Beneš pro Radiožurnál moment, kdy dal sice gól, ale ten mu do statistik započítaný nebude.

Fotbalisté Jablonce doma dvakrát vedli, nakonec ale s Olomoucí remizovali 2:2

Číst článek

Nepovedený výkop padl na vrub jabloneckému brankáři Vlastimilu Hrubému. „Nemám v úmyslu hráče trefit. Běžím, ještě se mu vyhýbám, a on kopíruje můj běh a vyskočí. Nevím, jestli je to přesně takhle napsané v pravidlech, ale za mě je tohle bránění ve hře,“ uvedl jablonecký brankář.

Přestože to byl okamžik, který mohl vyvolat dohady, nestalo se. Ani oba hráči se k němu už nevraceli.

„Hráč Beneš bránil brankáři v rozehrání míče. V pravidlech se nemluví o vzdálenosti, ale je tam aktivní pohyb, kdy Beneš jde od míče a potom proti rozehrávce vyskočí. Samozřejmě jsem to konzultoval s videem, ale ve finále bylo rozhodnutí zcela na mně,“ nabídl vysvětlení celé situace rozhodčí Emanuel Marek.

Dohrávka desátého ligového kola tak i proto skončila dělbou bodů po remíze 2:2.

Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme