Dukla prohrála v Opavě 2:3 a je krůček od sestupu. Příbram porazila Karvinou 1:0

Fotbalisté poslední Dukly ve druhém kole ligové nadstavby ve skupině o záchranu prohráli 2:3 v Opavě, ale díky porážce předposlední Karviné v Příbrami mají stále teoretickou šanci na udržení. Slezané se naopak přiblížili záchraně, protože od příček pro baráž je na prvním místě tabulky dělí pět bodů. Bohemians se Slováckem se rozešli bez branek.

Tento článek je více než rok starý.

Příbram Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Ďurica (vlevo) v souboji s Tomášem Smolou

Jan Ďurica (vlevo) v souboji s Tomášem Smolou | Zdroj: ČTK

Převaha Opavy v prvním poločase proti Dukle se promítala do značného množství centrů a z jednoho z nich se urodil i vedoucí gól, když se zblízka trefil Jaroslav Svozil. Nebýt přestávky, mohla radost domácího publika kontinuálně pokračovat po druhém gólu.

‚Výjimečný zápas, vrchol ligy.‘ Šlágr Slavie s Plzní přiblíží vítěze k titulu

Číst článek

O ten se postaral svým typickým způsobem veterán Pavel Zavadil, když k tyči zakroutil volný přímý kop.

Dukla ale zbraně nesložila. O tři minuty později poslal odražený míč do domácí sítě ranou z dvaceti metrů Jan Holenda a oživil tak skomírající naděje svého týmu.

Dvoubrankové vedení vrátil Opavě Václav Jurečka, když mu po dlouhém autu Matěje Hrabiny nabil před volnou branku Dukly Tomáš Smola.

Zbývající průběh byl ve znamení marné snahy hostí o korekci výsledku, který se Dukle povedl v samotném závěru, ale na vyrovnání už nezbyl čas.

Přesto však Dukla udržela naději na záchranu. Jde však o šanci spíš teoretickou, protože od Karviné na předposledním místě, které zaručuje účast v baráži s druholigovým soupeřem, dělí Pražany tři kola před koncem osm bodů.

SFC Opava - Dukla Praha 3:2 (1:0)
Branky: 44. Svozil, 48. Zavadil, 65. Jurečka - 51. Holenda, 87. Miloševič. Rozhodčí: Pechanec - Kubr, Hock. ŽK: Doumbia (Dukla). Diváci: 3241.
Opava: Fendrich - Hrabina, Simerský, Svozil, Žídek - Zavadil - Jurečka, Jursa (86. F. Souček), Řezníček (61. Schaffartzik), Zapalač (81. Bernadina) - Smola. Trenér: Kopecký.
Dukla: Rada - Ostojič, Ďurica, D. Souček - Douděra (74. Koval), Tetour, Hanousek (61. Podaný), Miloševič - Holenda, Hadaščok, Holík (46. Doumbia). Trenér: Skuhravý.

1. FK Příbram - MFK Karviná 1:0

Fotbalisté Příbrami porazili ve druhém kole skupiny o záchranu nadstavby první ligy Karvinou 1:0. Utkání sestupem ohrožených týmů rozhodl v 64. minutě svým premiérovým gólem v nejvyšší soutěži Karel Soldát.

Příbram se na čtrnáctém místě přiblížila na dva body ke třináctým Bohemians 1905, kteří jako poslední drží příčku mimo baráž. Slezané po druhé porážce za sebou ztrácejí z předposledního místa na Příbram už pět bodů a mají blízko k účasti v baráži.

1. FK Příbram - MFK Karviná 1:0 (0:0)
Branka: 64. Soldát. Rozhodčí: Lerch - Vlček, Ratajová. ŽK: Kočí - Suchan.
Sestavy:
Příbram: Kočí - Nový, Tregler, Kingue, Antwi - Mingazov (90. Voltr), Soldát, Květ (46. Polidar), Rezek - Matoušek (87. Jablonský) - Fantiš. Trenér: Nádvorník.
Karviná: Berkovec - Moravec (87. Fokaidis), Krivák, Rundič, Záhumenský - Ba Loua (74. Suchan), Bukata, Lingr, Budínský, Guba (60. Faško)- Wágner. Trenér: Straka.

Bohemians Praha 1905 - Slovácko 0:0

Fotbalisté Bohemians remizovali doma se Slováckem bez branek. Klokany dělí od Příbrami, která je na pozici znamenající účast v baráži, dva body, Slovácko čtyři. Bohemians natáhli sérii neporazitelnosti na šest utkání.

Bohemians jsou nejhorším domácím týmem soutěže. V posledních patnácti ligových zápasech zvítězili v Ďolíčku pouze jednou. Dvanáctým nerozhodným výsledkem potvrdili Klokani pozici remízového „krále“ ligy. Slovácko na stadionu Bohemians nezvítězilo popáté za sebou.

Bohemians Praha 1905 - 1. FC Slovácko 0:0
Rozhodčí: Houdek - Hrabovský, Melichar. ŽK: Juroška (Slovácko). Diváci: 3812.
Sestavy:
Bohemians 1905: Fryšták - Hůlka, Krch, Pokorný - Dostál, Jindřišek, Vacek (75. Ljovin), Bartek - Záviška (63. Reiter), Puškáč (58. Hilál), Vaníček. Trenér: M. Hašek.
Slovácko: Trmal - Juroška, Hofmann, Šimko, Reinberk - Havlík, Daníček, Janošek - Navrátil (84. Divíšek), Hološko (66. Diviš, 75. Zajíc), Kalabiška. Trenér: Svědík.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme