Plzeň vyhrála v Budějovicích 3:0 a bodově dotáhla Slavii. Opava remizovala s Libercem 1:1

Fotbalisté Plzně zvítězili v 10. kole první ligy v Českých Budějovicích 3:0. Viktoria v nejvyšší soutěži vyhrála počtvrté za sebou a v tabulce se bodově dotáhla na vedoucí Slavia, kterou čeká v neděli pražské derby na Spartě. Fotbalisté Opavy v 10. kole první ligy doma remizovali 1:1 s Libercem, poosmé za sebou v nejvyšší soutěži nevyhráli a zůstali na posledním místě. Liberec je v tabulce desátý.

Praha (Aktualizováno: 21:47 21. 9. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Šulc z Opavy v souboji s Radimem Breitem z Liberce

Pavel Šulc z Opavy v souboji s Radimem Breitem z Liberce | Foto: Jaroslav Ožana

České Budějovice - Plzeň

Plzeň rozhodla už v úvodním dějství, kdy se trefili Michael Krmenčík a Roman Procházka. V nastavení přidal pojistku střídající Tomáš Chorý. Jihočeský nováček prohrál popáté z posledních šesti kol a je předposlední.

Oba trénovali mládež, oběma je 43. Nyní se poprvé Trpišovský a Jílek utkají v derby pražských ‚S‘

Číst článek

Plzeň měla od začátku převahu, ale do první velké šance se dostali do domácí. Havelka poslal ve 12. minutě do sóla Rabušice, který však napálil Hrušku a třetí gól ve třetím utkání za Dynamo si nepřipsal.

Viktoria naopak z první velké možnosti udeřila. Hořava, hrající 300. ligový zápas, posunul do strany na nabíhajícího Krmenčíka, ten si obhodil Kulhánka a přízemní střelou ke vzdálenější tyči překonal Staňka. Reprezentační útočník navázal na branku z minulého venkovního duelu v Příbrami a připsal si šestý soutěžní gól v sezoně.

Za chvíli Staněk chytil Brabcovu střelu, poté těsně minul Krmenčík a Kopicovu ránu přizvedl domácí gólman na roh. V 31. minutě už hosté po dalším závaru zvýšili. Kovaříkův přízemní centr se dostal až k Procházkovi a ten navázal na svou premiérovou trefu v sezoně z minulého kola.

VÍTĚZSTVÍ ⚽️⚽️⚽️
Mise splněna, tři body vezeme domů 😍💪

#fcvp #CEBPLZ

20:54 – 21. 09. 2019

16

Na druhé straně další Rabušicovu střelu z úhlu vyrazil Hruška. Plzeň m mohla ještě do přestávky přidat třetí branku. Na Kopicovu střílenou přihrávku ale nikdo ze spoluhráčů těsně nedosáhl a pak se znovu zaskvěl Staněk.

Oporou a navíc na neobvyklém postu. Obránce Slavie Zelený nastoupil na Interu jako střední záložník

Číst článek

Po pauze Jihočeši přidali, první velkou šanci však měla Viktoria. Krmenčíka v úniku vychytal v 55. minutě Staněk a dorážející Kovařík ve vyložené pozici minul. Domácí poté chvíli dokázali favorita zatlačit, Javorkovu i Helešicovu střelu však Hruška vyrazil.

Hostující kouč Vrba v 64. minutě poslal místo Kovaříka na trávník Hlouška, který ale po zásahu kopačkou do hlavy od Schranze musel za devět minut střídat. Jihočeši postrádali klid ve finální fázi a závěr si už zkušeně pohlídali. Naopak Plzeň ještě jednou skórovala. Ve třetí minutě nastavení se dostal do úniku střídající Chorý a obstřelil Staňka. Druhou asistenci si připsal Hořava.

Opava – Liberec

Liberec poslal do vedení v 53. minutě Petar Musa, už za šest minut odpověděl René Dedič.

Fotbalisté Bohemians doma v této sezoně ještě neprohráli, se Zlínem remizovali 2:2

Číst článek

Opavští, na jejichž lavičce se podle plánu objevil i sportovní manažer Grussmann, začali aktivně. První vyloženou šanci si ovšem vytvořili paradoxně Severočeši. Musa udržel balon ve středu hřiště a rozběhl Malinského, po jehož tečované ráně míč propadl do opavského vápna a Baluta z ideální pozice přestřelil poloprázdnou bránu domácích.

Ti mohli udeřit v závěru jinak nevýrazné první půle. Na Zavadilův centr si na zadní tyči naskočil Simerský, ale míč po jeho hlavičce liberecký brankář Nguyen skvěle vyrazil do zámezí.

Na startu druhé půle se dočkali Liberečtí. Baluta chytrým nákopem vysunul Musu, který proběhl kolem nedůrazného Simerského, poradil si také s opavským gólmanem Šromem a poslal míč do prázdné brány. Uběhlo jen šest minut a bylo vyrovnáno. Zavadil z přímého kopu poslal centr do šestnáctky Slovanu, Hybš včas nedostoupil Dediče a ten ve skluzu dokázal dopravit míč k pravé tyči.

Liberec si mohl vzít vedení zpátky po rychlém brejku, na jehož konci se Malinský ocitl sám před Šromem. Opavského brankáře sice překonal lobem, jenže těsně minul také domácí bránu. Slezané nadále hrozili především ze standardek Zavadila, jenže druhý gól nepřidali. Opava na svém stadionu potřetí za sebou v lize s Libercem remizovala 1:1.

Z Opavy si stejně jako naposledy, před 15 lety, vezeme bod... #OPALIB 1️⃣:1️⃣

18:19 – 21. 09. 2019

1

Příbram – Karviná

Fotbalisté Karviné také v Příbrami prokázali vzestupnou formu a počtvrté v řadě bodovali. Výhra 2:0 byla historicky vůbec první na hřišti středočeského klubu. Karviná byla po celý zápas lepší, u obou gólů byl Vojtěch Smrž. První sám vstřelil v prvním poločase a druhý přidal po změně stran po jeho vyražené střele Nizozemec Gigli Ndefe.

Sparta vyhrála ve Zlíně a slaví první venkovní vítězství v sezoně, Karviná remizovala s Bohemians

Číst článek

Slunečný závěr jara táhnul zřejmě spíše do přírody, a tak u Litavky byla skutečně komorní atmosféra, která se bohužel přenesla i na trávník. Fotbalu hráči příliš nepředváděli, jen výjimečně se zdařily dvě přihrávky za sebou. Domácí byli sice o něco aktivnější, ale bez pořádného zakončení.

Až v druhé části úvodního poločasu začaly přicházet šance, jenže před příbramskou brankou. Ve 21. ještě Lingr nevyužil Petkovovo přistrčení a netrefil ve velmi solidní pozici uvnitř šestnáctky branku. O minutu později ale svoje selhání napravil - na levé straně se uvolnil a vyzkoušel z těžkého úhlu pozornost brankáře Boháče, který míč sice vyrazil, ale Smrž ho do odkryté pravé strany branky vrátil a dostal hosty do vedení. Ve 30. minutě mohlo být vedení dvoubrankové, ale Hanousek ve velké šanci netrefil.

Domácí pak na chvíli pochopili, že jejich nedůrazná hra s pomalým přechodem nikam nepovede. Už ve 36. minutě proto byli k vyrovnání blízko, jenže Alvirův trestný kop skončil na spojnici tyče a břevna karvinské branky. A příbramský poločasový zmar dotáhnul ve 43. minutě Škoda, který ve velké šanci z pár metrů nedokázal svoji hlavičku usměrnit mezi tyče.

Teplice budou dva zápasy bez trenéra. Disciplinární komise potrestala Hejkala za urážky sudích

Číst článek

Po pauze se očekával domácí nápor, ale aktivnější byli hosté. Příbram se nedokázala trvaleji usadit na soupeřově polovině a také všechny statistiky mluvily pro hosty. Není divu, že z prořídlého hlediště bylo slyšet skandování „Hoši, hoši, co to je?“

Hosté dokázali lépe kombinovat, ve všech ohledech byli lepší a v 66. minutě dali osudu zápasu definitivní podobu. Autor prvního gólu Smrž po kombinační akci pálil přesně, Boháč znovu vyrážel, ale dobíhající Ndefe přidal druhý gól svého týmu.

V přímém souboji dvou trenérů, kteří dříve byli na soupeřově lavičce, se radoval karvinský František Straka. Jeho svěřenci už poskočili na dvanácté místo v tabulce před dnešního soupeře.

Slovácko - Teplice

Slovácko remizovalo na domácím hřišti s Teplicemi 1:1. Oba góly padly po brejkových situacích. Skóre otevřel ve 22. minutě hostující Jakub Mareš, v poslední minutě prvního poločasu vyrovnal Ondřej Šašinka. Slovácko nevyhrálo čtvrtý ligový zápas v řadě, Teplice, na jejichž lavičku se po dvouzápasovém disciplinárním trestu vrátil trenér Stanislav Hejkal, prodloužily sérii neporazitelnosti se Slováckem na sedm utkání.

Fotbalisté Mladé Boleslavi rozstříleli Příbram. Slavia porazila Slovácko a ligu vede o šest bodů

Číst článek

Úvod zápasu se nesl ve znamení převahy domácího celku. Jeho záložní formace přehrávala středovou řadu Teplic a tak se hrálo především na polovině hostí, ovšem bez vyloženějších šancí.

Slovácko hrozilo zejména centrovanými míči, které ale vysoké stopery hostí nemohly překvapit. V 19. minutě chyboval v rozehrávce Shejbal, Petržela přistrčil míč Havlíkovi, ale jeho střele chybělo pár centimetrů.

Ve 22. minutě přišel pro domácí šok. Žitný vysunul mezi domácí stopery Jakuba Mareše, který při prakticky prvním ohrožení domácí branky velmi zkušeně přehodil vybíhajícího Trvala a pohodlně otevřel skóre. Pro hostujícího útočníka šlo už o čtvrtý zásah v posledních třech duelech.

90' KONEC UTKÁNÍ

V druhém poločase mělo Slovácko převahu, ale z vypracovaných šancí už další branku nepřidalo.

#ZASLOVACKO #SLOTEP

18:20 – 21. 09. 2019

1

Domácí gól zaskočil, nicméně neubral jim snahu o vyrovnání. Vzduchem to příliš nešlo, byť Šašinkově hlavičce moc nechybělo. Když už se zdálo, že nápor Slovácka skončí v první půli bez jediné přímé střely na bránu, utekl obraně Teplice Šašinka, prostřelil Grigara a postaral se o vyrovnání.

Komise rozhodčích: Slovácku upřeli sudí regulérní gól, trenér Svědík měl vidět červenou kartu

Číst článek

Po přestávce se obraz hry srovnal a Teplice se přece jen více osmělovaly k útočení - nebezpečně hlavičkoval Mareš, Shejbalovu střelu po rozehrané standardní situaci lapil pozorný Trmal. V 65. minutě se hosté dožadovali pokutového kopu po souboji Reinberka s Marešem, ale píšťalka sudího se neozvala.

I na druhé straně se mezi tyčemi blýskl Grigar, když zlikvidoval tvrdou střelu Havlíka z přímého kopu. S přibývajícím časem rostla snaha domácích o vítězný gól, ale chyběla jim především přesná koncovka. Čtvrt hodiny před koncem byl blízko kýžené trefě Šašinka, ale hlavou mířil těsně vedle. V 87. minutě zlikvidoval hlavičku Hofmanna Grigar a poradil si i s nájezdem Zajíce.

10. kolo první fotbalové ligy:
SFC Opava - Slovan Liberec 1:1 (0:0)
Branky: 59. Dedič - 53. Musa. Rozhodčí: Franěk - Blažej, Vlasjuk. ŽK: Dedič, Zavadil - Pešek, Breite, Oscar, Kačaraba. Diváci: 3181.
Sestavy:
Opava: Šrom - Hrabina, Simerský, Svozil, Žídek - Schaffartzik, Zavadil - Šulc (76. Souček), Jursa (60. Mondek), Manzia (84. Helebrand) - Dedič. Trenér: Kopecký.
Liberec: Nguyen - Fukala, Kačaraba, Mikula, Hybš - Malinský (86. Mara), Breite, Oscar, Pešek (74. Koscelník) - Baluta (90.+1 Karafiát) - Musa. Trenér: Hoftych.

1. FC Slovácko - FK Teplice 1:1 (1:1)
Branky: 45. Šašinka - 22. J. Mareš. Rozhodčí: Proske - Kotík, Vodrážka. ŽK: Šašinka, Hofmann, Reinberk - Vondrášek. Diváci: 3876.
Sestavy:
Slovácko: Trmal - Reinberk, Hofmann, Kadlec, Divíšek - Havlík, Daníček - Petržela (77. Kalabiška), Šašinka, Navrátil (89. Hellebrand) - Zajíc. Trenér: Svědík.
Teplice: Grigar - Vondrášek, Jeřábek, Čmovš, Hyčka - Žitný, Kodeš, Shejbal, Kučera - Řezníček (89. Vyhnal), J. Mareš (90.+1 Jindráček). Trenér: Hejkal.

1. FK Příbram - MFK Karviná 0:2 (0:1)
Branky: 22. Smrž, 66. Ndefe. Rozhodčí: Machálek - Horák, Bartík. ŽK: Petráň, Čonka, Ba Loua, Hrdlička, Petkov (všichni Karviná).
Sestavy:
Příbram: Boháč - Tregler (36. Nový), Kodr, Šimek, Antwi (72. Stuparevič) - Alvir, Rezek, Soldát, Zeman - Polidar - Škoda (60. Voltr). Trenér: Nádvorník.
Karviná: Hrdlička - Ndefe, Rundič, Kouřil, Čonka - Hanousek, Smrž - Ba Loua (88. Moravec), Lingr (68. Putyera), Petkov- Petráň. Trenér: Straka.

Dynamo České Budějovice - Viktoria Plzeň 0:3 (0:2)
Branky: 18. Krmenčík, 31. Procházka, 90.+3 Chorý. Rozhodčí: Berka - Moláček, Vaňkát - Hrubeš (video). ŽK: Havel, Schranz, Rabušic (všichni Budějovice). Diváci: 6143.
Sestavy:
Č. Budějovice: Staněk - Kladrubský, Havel, Kulhánek, Helešic - Havelka, Javorek - Delarge (46. Mustedanagič), Schranz, Brandner (81. Mršič) - Rabušic. Trenér: Horejš.
Plzeň: Hruška - Řezník, Pernica, Brabec, Limberský - Kalvach, Procházka - Kopic, Hořava, Kovařík (64. Hloušek, 73. Mihálik) - Krmenčík (89. Chorý). Trenér: Vrba.

pj, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme