Chtěl jsem, aby hrál jako v Příbrami, řekl trenér Bohemians o dvougólovém návratu Matouška

Fotbalisté Bohemians poprvé v samostatné historii české ligy vyhráli v Liberci. Ve 22. kole této sezony porazili na stadionu U Nisy domácí Slovan 3:1 a v tabulce nejvyšší soutěže se posunuli na páté místo. Hrdinou nedělního zápasu byl hostující Jan Matoušek, který dal dva góly. Útočník Pražanů ještě na podzim nastupoval právě za Liberec a z úcty ke svému bývalému klubu své trefy neslavil.

Tento článek je více než rok starý.

Video Liberec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Matoušek góly do sítě bývalého klubu neslavil

Jan Matoušek góly do sítě bývalého klubu neslavil | Foto: Radek Petrášek | Zdroj: ČTK

„K Liberci mám nějaký vztah, pomohli mi v mých nejhorších chvílích a mám tu i hodně kamarádů. Takže mi přišlo blbé slavit, i když to byly moje první góly za Bohemku. Ale věřím, že ještě nějaké přidám a pořádně je oslavím v jiných zápasech,“ řekl Radiožurnálu ofenzivní fotbalista Bohemians Jan Matoušek. 

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si ohlasy Jana Matouška po výhře v Bohemians v Liberci

„Samozřejmě jsem nějakou zvýšenou motivaci měl. Dva a půl roku jsme zažívali souboje na trénincích, takže mě moc těší, že se to povedlo až takhle,“ přiznal po vítězství pod Ještědem.

Čtyřiadvacetiletý hráč posledních dvě a půl sezony hostoval ze Slavie v Liberci, v zimní přestávce se ale přesunul do Ďolíčku z části jako náhrada za Petra Hronka, který z Bohemians zamířil do Edenu.

Trenér vršovického klubu Jaroslav Veselý může v ofenzivě vybírat z celé řady hráčů a U Nisy ukázal na Matouška i pro to, že tamní prostředí dobře zná.

„Trenér Škorpil mi vždycky říkal, že se nelze divit tomu, když vám dá bývalý hráč gól. Od té doby s tím už skoro počítám, takže nejsem překvapený, že je Maty dal. Říkal jsem si, že pokud to má někde odšpuntovat, tak tady. Před zápasem jsem mu říkal, ať hraje jako v Příbrami. Že chci příbramského Matouška, ne libereckého,“ řekl Jaroslav Veselý, který poukázal na zatím nejúspěšnější Matouškovo angažmá v Příbrami, v jejímž dresu si v roce 2018 svými výkony vysloužil přestup do Slavie.

V utkání pod Ještědem Matoušek naplno prodal svou největší přednost, díky své rychlosti při obou gólových situacích pláchl svým soupeřům a v zakončení se tentokrát nemýlil.

Na ligovou trefu přitom příbramský odchovanec čekal víc než rok, naposledy se ještě za Liberec loni v únoru dvakrát trefil v remízovém duelu v Mladé Boleslavi.

„Bylo to dlouhé čekání, ale poslední dobou mám ta čekání pořád. Vždy se mi povedlo dát gól a pak jsem rok čekal na další trefu, což mě občas dostávalo psychicky dolu. Teď už si ale myslím, že jsem konečně našel styl, který mi bude sedět. Z těchto pozic bych měl být silný,“ věří Matoušek.

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme