Plzni bude v obhajobě titulu pomáhat reprezentační útočník Vydra, klub posílil i Květ z Bohemians

Reprezentační útočník Matěj Vydra posílil lídra nejvyšší soutěže Plzeň. Třicetiletému fotbalistovi v létě skončila smlouva v anglickém Burnley a na podzim byl bez angažmá. Na západě Čech podepsal kontrakt na dva a půl roku. Tým kouče Michala Bílka posílil i záložník Roman Květ, který přichází po povedeném podzimu v dresu Bohemians. Viktoria o tom informovala na klubovém webu.

Tento článek je více než rok starý.

Plzeň (Aktualizováno: 18:05 19. 12. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalový útočník Matěj Vydra

Fotbalový útočník Matěj Vydra | Foto: News Images | Zdroj: Reuters

Jihlavský odchovanech Vydra působil v české lize naposledy před 12 lety, kdy v sezoně 2009/2010 nastupoval za Baník Ostrava. Následně zamířil do italského Udinese, odkud se v roce 2012 přesunul do Anglie.

Slavia má zaplatit pokutu čtvrt milionu korun, etická komise potrestala i sportovního ředitele Bílka

Číst článek

Tam nastupoval za Watford, West Brom, Reading nebo Derby County a sezoně 2017/2018 se stal nejlepším střelcem druhé nejvyšší anglické ligy. Poslední čtyři roky pak strávil v nejvyšší soutěži s týmem Burnley. Po operaci kolene, na kterou musel v závěru loňské sezony, mu skončila smlouva a byl volným hráčem.

„Matěj Vydra se samozřejmě vrací po zranění kolene, nicméně nyní už je uzdravený a připravený se zapojit do naší přípravy. Vidím u něj obrovskou motivaci vrátit se zpátky tam, kde byl právě před zraněním, kdy hrál v jedné z nejlepších soutěží světa. Přeju mu, aby se mu v našem dresu dařilo,“ doplnil Adolf Šádek, generální ředitel Viktorie.

Šestačtyřicetinásobný český reprezentant byl spojován s přestupem do řeckého Arisu Soluň, díky rychlým jednáním ale nakonec míří do Viktorie.

„Když se naskytla možnost získat takto kvalitní posilu do ofenzivy, ihned jsme reagovali a jsme velmi rádi, že můžeme Matěje přivítat v našem týmu,“ popsal Daniel Kolář, sportovní ředitel Západočechů.

Do týmu obhájců titulu přichází rovněž záložník Roman Květ z Bohemians 1905, který by měl v Doosan Areně nastupovat následující tři roky. V zelenobílém dresu zaznamenal čtyřiadvacetiletý fotbalista životní podzim, ve kterém nastřílel 9 branek a další 2 připravil.

„Roman Květ je v ideálním fotbalovém věku a zaujal nás svými výkony, kdy na podzim patřil mezi výrazné postavy svého týmu. Navíc měl i skvělá čísla, dokázal se prosazovat v zakončení,“ okomentoval příchod nové posily Kolář.

bac, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme