Talentovaný univerzál Pech bude nastupovat za Slavii, stal se druhou zimní posilou Pražanů

Fotbalová Slavia Praha oznámila příchod nového hráče, do klubu přestupuje z Mladé Boleslavi mládežnický reprezentant David Pech. Dvacetiletý hráč, který nejčastěji nastupuje na postu pravého obránce, podepsal v Edenu smlouvu do června 2027. Přestupovou částku ani jeden z klubů nezveřejnil.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pech na sebe upozornil především výkony v probíhající sezoně, v dresu Mladé Boleslavi nechyběl na podzim ani jednou v základní sestavě a připsal si jeden gól a asistenci. O dvacetiletého hráče se tak začaly zajímat zahraniční i přední české kluby a boj o jeho podpis nakonec vyhrála Slavia.

Vrba si představoval delší pauzu od trénování, Zlín má podle něj kádr na záchranu v lize

Číst článek

„Zájem o Davida Pecha byl dlouhodobě velký z různých klubů a zabývali jsme se tím téměř celý uplynulý rok. Chtěli jsme jej udržet v našem klubu, ale když dostal nabídku, která pro jeho sportovní rozvoj byla neodolatelná, začali jsme řešit podmínky jeho odchodu,“ uvedl pro web Mladé Boleslavi generální ředitel klubu David Trunda. 

Slávistický trenér Jindřich Trpišovský si nejvíce cení Pechovy univerzality.

„Umí zahrát na více postech, v kariéře prošel snad všechny. Jeho nejtypičtější post je ve středu hřiště, ale teď nastupoval hlavně na pozici pravého obránce, zahraje i nalevo, zkrátka univerzál,“ řekl Trpišovský pro klubový web.

„Jsem rád, že to dopadlo, protože je to hráč nastupující generace, který má před sebou velkou perspektivu a na svůj věk spoustu zkušeností. Dokáže být důrazný i produktivní,“ doplnil slávistický kouč.

Pech se stal už pátým hráčem, který za poslední rok zamířil z Mladé Boleslavi do Slavie. Připojí se tak na soustředění k bývalým spoluhráčům Davidu Douděrovi, Davidu Juráskovi a Ewertonovi. Pátá posila Daniel Fila hostuje ze Slavie v Teplicích.

„Moc se těším na fanoušky i staré známé z Boleslavi, snad mi pomůžou se co nejrychleji zabudovat do kabiny. Jsem strašně šťastný, že o mě Slavia, tak velký klub, projevila zájem. Doufám, že mi její herní styl bude sedět. Jsem vytrvalostně i fyzicky vybavený hráč, na tom si Slavia zakládá,“ řekl po přestupu Pech.

Pravonohý univerzál je druhou zimní posilou Pražanů, tou první se stal už v prosinci záložník Petr Hronek, který přišel z Bohemians. Podle rumunských médií by rovněž měla brzy dokončit příchod devatenáctiletého ghanského útočníka Emmanuela Yeboaha z Kluže.

bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme