Sparta získala další zahraniční posilu, na Letnou přichází hostovat australský reprezentant Mabil

Fotbalisty pražské Sparty posílil australský reprezentant Awer Mabil. Účastník letošního mistrovství světa v Kataru bude na Letné hostovat ze španělského Cádizu, součástí dohody je opce. Sedmadvacetiletý záložník se stal čtvrtou zimní posilou Pražanů.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Awer Mabil si s Austrálií zahrál i na mistrovství světa v Kataru

Awer Mabil si s Austrálií zahrál i na mistrovství světa v Kataru | Foto: Dave Hunt | Zdroj: Reuters

Mabil se znovu sejde s dánským trenérem Sparty Brianem Priskem, který ho v minulosti vedl v Midtjyllandu. Rodák z Keni působil také v Adelaide, Esbjergu, Pacosu Ferreira, Kasimpase a naposledy v Cádizu. V dresu Midtjyllandu si zahrál Ligu mistrů.

Talentovaný univerzál Pech bude nastupovat za Slavii, stal se druhou zimní posilou Pražanů

Číst článek

Za národní A-mužstvo Austrálie Mabil zasáhl do 31 zápasů a zaznamenal osm branek. Na uplynulém světovém šampionátu, kde s týmem došel do osmifinále, si připsal coby střídající hráč dva starty ve skupině.

„Pod trenérem Priskem jsem hrál svůj nejlepší fotbal. Známe se opravdu dobře. Je to ambiciózní chlapík, takže máme tyhle ambice společné. A dokázat to tady bude naším cílem,“ uvedl pro sparťanský web Mabil.

„Chci bojovat o tituly. Takže hlavní motivací, proč jsem sem přišel, je vyhrávat, bojovat o titul a také hrát znovu evropské poháry. Hrál jsem Ligu mistrů se svým bývalým týmem v Dánsku. Byl to skvělý pocit a hrozně bych to chtěl prožít znovu. A to je pro mě cíl tady,“ dodal.

Letenští si od Mabila hodně slibují. „Awer je ofenzivní křídlo, pracovitý hráč, který umí přejít přes protihráče v souboji jeden na jednoho. Má zkušenosti z mezinárodních zápasů, které odehrál jak v dresu národního týmu Austrálie, tak v soutěžích UEFA,“ řekl sparťanský sportovní ředitel Tomáš Rosický.

„Je to týmový hráč s vítěznou mentalitou. Výhodou je, že ho trenér dobře zná ze společného působení v Midtjyllandu,“ dodal.

Sparta už před Mabilem získala tři jiné zahraniční zimní posily. Po podzimu třetí celek prvoligové tabulky angažoval Fina Kaana Kairinena, dalšího záložníka Qazima Laciho z Albánie a zadní řady vyztužil srbský obránce Dimitrije Kamenovič.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme