Výhru Sparty ve Zlíně zařídil dvougólový Čvančara. Plzeň zdolala Liberec a poskočila do čela tabulky

Fotbalisté Sparty udrželi jarní neporazitelnost a po vítězství 3:2 na půdě Zlína drží kontakt s čelem tabulky. Pražští Bohemians remizovali 1:1 s Brnem, Mladá Boleslav uhrála s Českými Budějovicemi nerozhodný výsledek 2:2. Plzeň zdolala Liberec 2:1 a v neúplné tabulce vede o bod před Slavii. Pražané se na první místo vrátí v případě nedělního triumfu proti Slovácku.

Zlín (Aktualizováno: 20:15 25. 2. 2023) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Výhru Sparty zařídil dvěma góly Tomáš Čvančara

Výhru Sparty zařídil dvěma góly Tomáš Čvančara | Zdroj: Profimedia

Fotbalisté Sparty se ve Zlíně prosadili už ve druhé minutě, kdy po rohovém kopu skóroval Ladislav Krejčí. Na něj navázal Tomáš Čvančara, který se trefil dvakrát a nic nenasvědčovalo dramatickému závěru zápasu.

Hanousek se po zemětřesení vrátí do Turecka. ‚Ze Sparty se mi neozvali, asi tam zůstanu trčet,‘ říká

Číst článek

Zlínští se dotáhli na rozdíl jediného gólu během šesti minut druhého poločasu, nejdříve v 53. minutě přesnou ranou k tyči snížil Robert Hrubý a po zahrané ruce Zeleného ve vlastním vápně nařízenou penaltu proměnil Libor Kozák.

Závěr zápasu zpestřil příchod střídajícího Martina Filla, který během dvou minut posbíral dvě žluté karty a zmařil šance Zlína na vyrovnání.

Plzeň - Liberec 2:1

Obhájci titulu se vrátili do čela neúplné tabulky o bod před Slavii, která v neděli v Edenu přivítá Slovácko. Plzeň otevřela skóre v 21. minutě, kdy po Sýkorově centru Chorý hlavičkoval do břevna a nepokrytý Kopic z dorážky hlavou vstřelil třetí gól v ligové sezoně. Dvaatřicetiletý záložník tak stylově oslavil 300. utkání a vstup do Klubu legend. V nejvyšší soutěži Kopic zaznamenal celkem 56 gólů.

Liberečtí v 52. minutě vyrovnali, když Tupta po individuální akci a střele k tyči překonal Staňka. Úřadující mistři si brzy mohli vzít vedení zpět, ale Bačkovskému pomohlo břevno po Havlově hlavičce a následně hostující gólman vyrazil míč před Chorým. 

Viktoria se prosadila až v 68. minutě, kdy po standardní situaci Jemelka v šestnáctce přihrál volnému Mosquerovi, jenž pohotově překonal Bačkovského. Kolumbijský křídelník trefu proti bývalému týmu neslavil. 

Západočeši v závěru nepustili soupeře do většího tlaku a doma se Slovanem bodovali v desátém z posledních jedenácti duelů nejvyšší soutěže.

Bohemians - Brno 1:1

Bohemians 1905 remizovali s Brnem 1:1, když Pražany poslal pět minut po pauze do vedení střídající Erik Prekop, ale v 70. minutě srovnal 14. gólem v sezoně nejvyšší soutěže lídr střelecké tabulky Jakub Řezníček.

Mladá Boleslav - České Budějovice 2:2

Mladoboleslavští v duelu s Českými Budějovicemi dvakrát vedli, ale Jihočeši dokázali vždy srovnat ze standardních situací. Na góly Kušeje a Kubisty odpověděli Čolič a Králík.

V neděli se odehrají zbývající čtyři zápasy 21.kola. Od 15.00 bude v pražském Edenu Slavia útočit na návrat na první místo tabulky v duelu se Slováckem, které v minulém kole porazilo Plzeň. V záchranářském souboji se utkají třináctý Jablonec se čtrnáctými Teplicemi. V tabulce šestá Olomouc přivítá na domácím stadionu poslední Pardubice. Víkendový ligový program zakončí od 18.00 zápas Baníku Ostrava s Hradcem Králové.

21. kolo první fotbalové ligy:

Zlín - Sparta 2:3 (0:2)

Branky: 54. Hrubý, 59. Kozák z pen. - 27. a 50. Čvančara, 2. Ladislav Krejčí II. Rozhodčí: Zelinka - Nádvorník, Líkař - Machálek (video). ŽK: Cedidla, Kozák, Hrubý, Fillo - Haraslín, Kuchta, Minčev. ČK: 86. Fillo. Diváci: 5112.

Mladá Boleslav - České Budějovice 2:2 (1:1)

13. Kušej, 58. Kubista - 43. Čolič z pen., 78. Králik) Branky: 13. Kušej, 58. Kubista - 43. Čolič z pen., 78. Králik. Rozhodčí: Batík - Paták, Podaný - Hocek (video). ŽK: Hoftych (trenér) - Havel.

Bohemians Praha 1905 - Zbrojovka Brno 1:1 (0:0)

Branky: 50. Prekop - 70. Řezníček. Rozhodčí: Všetečka - Pečenka, Hádek - Orel (video). ŽK: Kadlec - Granečný. Diváci: 4079.

Viktoria Plzeň - Slovan Liberec 2:1 (1:0)

Branky: 21. Kopic, 68. Mosquera - 52. Tupta. Rozhodčí: Berka - Vlček, Machač - Petřík (video). ŽK: Hejda, Mosquera (oba Plzeň). Diváci: 8263.

Bude se hrát v neděli:

15.00 FK Jablonec - FK Teplice, Sigma Olomouc - FK Pardubice, Slavia Praha - 1. FC Slovácko 

18.00 Baník Ostrava - Hradec Králové

rej, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme