Derby pražských S jasně ovládla Slavie. Spartu na jejím hřišti porazila 3:0, oba týmy dohrávaly v deseti

Fotbalisté Slavie v 294. derby pražských S porazili na Letné Spartu 3:0. Skóre zápasu otevřel v 19. minutě Tomáš Souček z penalty, kterou rozhodčí nařídil po faulu právě na slávistického kapitána. V 55. minutě pak Peter Olayinka trefil Michala Sáčka, od kterého se míč odrazil za záda Milana Heči. Těsně před koncem zápasu pak Lukáš Masopust přeloboval Heču a bylo to 3:0. Oba týmy dohrávaly zápas o deseti.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 22:32 22. 9. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slávisté slaví gól, který v derby vstřelil kapitán Tomáš Souček

Slávisté slaví gól, který v derby vstřelil kapitán Tomáš Souček | Foto: Michal Krumphanzl | Zdroj: ČTK

Červenobílí byli od 66. minuty bez vyloučeného Josefa Hušbauera, devět minut před koncem dostal červenou kartu i domácí Benjamin Tetteh.

ONLINE: Sparta - Slavie 0:3

Číst článek

Slavia vyrovnala nejvyšší výhru na Spartě v samostatné historii, o tři góly (4:1) zvítězila na Letné ještě v roce 2008. Obhájce titulu z Edenu neprohrál v devátém soutěžním derby po sobě a dál vede tabulku o tři body před druhou Plzní.

Na sedmou Spartou mají červenobílí k dobru už 12 bodů. Slávisté protáhli soutěžní neporazitelnost na 22 soutěžních zápasů, naopak Letenští ztratili body ve třetím z posledních čtyř kol.

Žádáme fanoušky,aby nepoužívali pyrotechniku ....

19:39 – 22. 09. 2019

4

Slavia nastoupila s jedinou změnou oproti úternímu úvodnímu zápasu skupiny Ligy mistrů, v němž remizovala 1:1 v Miláně s Interem: v útoku dostal šanci Tecl. Sparta překvapivě nasadila Hanouska, který měl původně kvůli zranění chybět několik týdnů.

‚Našel jsem něco mezi myší, netopýrem a drakem.‘ Fanoušci Sparty při derby zasypou hřiště plyšáky

Číst článek

Při příchodu hráčů na trávník fanoušci naházeli na trávník stovky plyšáků. Z původního protestu domácích příznivců proti bývalým sparťanům v dresu úřadujících mistrů se nakonec stala zčásti i charitativní akce, neboť plyšová zvířata poslali na hřiště ze svého sektoru i slávisté.

Přestože na sparťanského odchovance Davida Hovorku domácí fanoušci po celý zápas pískali, obránce Slavie s tím problém neměl. „Mám to docela rád. Dřív jsem z toho byl tak nějak nervózní, ale s postupem času to beru naopak ve svůj prospěch a užívám si to. Tu rivalitu znám, protože to znám ze strany Sparty, teď to poznám ze Slavie. Emoce tam jsou, rozumím jim. Tohle musím ignorovat a jít dál,“ řekl Radiožurnálu.

Sparta začala aktivněji, ale jako první zahrozili červenobílí po Coufalově střele těsně vedle v 15. minutě. Za čtyři minuty už slávisté vedli. Rozhodčí Zelinka po zákroku Frýdka na Součka odpískal penaltu a sám faulovaný pokutový kop s přehledem proměnil. Reprezentační záložník skóroval už pošesté za posledních pět derby.

Vzápětí mohl přidat pojistku Olayinka, který ale zblízka minul. Sparta zahrozila až v závěru poločasu, kdy hosty dvakrát podržel gólman Kolář. Ve 39. minutě vyrazil Frýdkovu ránu a v nastavení vyškrábl Haškovu hlavičku.

KONEC | Sparta - Slavia 0:3
Derby jak má být. Co dodat? 🥳

🇷🇴 0:3 🔴 #spasla #294derby

20:03 – 22. 09. 2019

20 288

Tři minuty po pauze vypálil Kanga a těsně minul. V 55. minutě udeřili znovu slávisté a ke gólu jim pomohlo štěstí. Heča nedůrazně vyboxoval tečovaný centr před sebe a míč se po skrumáži dostal k Olayinkovi, jehož střelu mířící mimo branku tečoval pozadím do vlastní sítě ležící Sáček.

Oba trénovali mládež, oběma je 43. Nyní se poprvé Trpišovský a Jílek utkají v derby pražských ‚S‘

Číst článek

V 66. minutě svitla domácím naděje na obrat. Slávista Hušbauer trefil vysokou nohou Tetteha a po druhé žluté kartě byl vyloučen. Domácí útočník se zároveň nacházel v ofsajdu. Sparta si ovšem v přesile počínala zoufale a až v 77. minutě protáhl Koláře střídající Plavšič.

Letenský zmar podtrhl Tetteh, který za ostrý faul na Hovorku dostal rovnou červenou kartu. V 86. minutě mohl snížit Plavšič, ale v úniku napálil pouze Koláře. Naopak v předposlední minutě se dostal do brejku Masopust a přehodil gólmana Heču.

Podle sparťanského trenéra Václava Jílka rozhodla zápas kvalita ve finální fázi. „Slavie hrála 0:3, pro všechny to bude naprosto jednoznačné, potvrdila kvalitu, fyzicky byla silná. Na druhou stranu říkám, že neměla víc gólových situací, než měla Sparta. Nebyl to žádný uragán. Bohužel finální rozhodující okamžiky vyřešila Slavia, my ne,“ myslí si sparťanský trenér.

Trenér Jindřich Trpišovský měl k výkonu svého týmu určité výhrady. „Myslím si, že z herní stránky, z herní kvality to nebylo optimální z naší strany. Ale celkově – takticky, běžecky a mentálním nastavením – si myslím, že výkon byl skvělý a jsem teď spokojený. Kdybych měl být absolutně spokojený, tak bych si přál, abychom některé situace fotbalově řešili ještě lépe, než jsme je vyřešili,“ popsal.

10. kolo první fotbalové ligy:
Sparta Praha - Slavia Praha 0:3 (0:1)
Branky: 19. Souček z pen., 55. vlastní Sáček, 89. Masopust. Rozhodčí: Zelinka - Nádvorník, Paták - Ardeleanu (video). ŽK: Kanga - Hušbauer, Masopust, Bořil, Hovorka, Škoda. ČK: 81. Tetteh - 66. Hušbauer. Diváci: 17 292 (vyprodáno).
Sestavy:
Sparta: Heča - Sáček, Kaya, Lischka, Hanousek (56. Plavšič) - Frýdek, Mandjeck - Hložek (69. Kozák), Kanga, Hašek (78. Trávník) - Tetteh. Trenér: Jílek.
Slavia: Kolář - Coufal, Kúdela, Hovorka, Bořil - Souček - Masopust, Hušbauer, Stanciu (70. Zelený), Olayinka (90.+2 Hora) - Tecl (75. Škoda). Trenér: Trpišovský.

Lukáš Michalík, Mirko Vasić, pj, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme