Plzeň porazila Baník sporným gólem 2:1. ‚Fraška‘, zlobí se Svěrkoš

V posledním zápase sobotního programu Fortuna ligy mezi Plzní a Baníkem vyhráli obhájci titulu 2:1. Rozhodující gól dal Jean David Beauguel po hraniční situaci.

Plzeň Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Baníku v marné diskusi s rozhodčím

Hráči Baníku v marné diskusi s rozhodčím | Foto: Slavomír Kubeš | Zdroj: ČTK

Rozhodující gól zápasu 28. kola mezi Plzní a Baníkem padl v 86. minutě zápasu. Radim Řezník přesnou nabídkou našel Jeana Davida Beauguela, který třibodovou střelou zajistil, že, Viktoria neskončí v základní části hůř než druhá. 

Situace se ale nelíbila hráčům ani příznivcům Baníku. Přestože gól posvětil videorozhodčí, byli přesvědčeni, že Radim Řezník stál před rozhodujícím centrem v ofsajdu. „Fraška,“ reagoval na twitteru bývalý ostravský hráč Václav Svěrkoš.

často bejvám off

19:55 – 13. 04. 2019

14 156

„Z ofsajdové kamery jsme si několikrát pouštěli záběry a nedokážeme přesně říct, zda se o ofsajd jednalo, nebo nejednalo,“ řekl na O2 TV videorozhodčí zápasu Jiří Adam.

Obhájce titulu zvítězil potřetí za sebou a z druhého místa v tabulce stáhl ztrátu na vedoucí Slavii před jejím nedělním duelem se Spartou na čtyři body. Baník prohrál popáté z posledních sedmi kol a zůstal pátý.

Baníku znovu chyběl kvůli zranění Baroš, Slezané ale i bez svého kapitána odehráli dobrý úvodní poločas. Jako první ovšem zahrozili domácí. Kayamba se kousek za vápnem uvolnil a Laštůvka jeho střelu vytáhl na roh. Na druhé straně Holzer ani Diop těsně nedosáhli na centr z levé strany.

Domácí začali získávat převahu. V 19. minutě po zákroku Filla na Chorého odpískal sudí Orel penaltu pro Viktorii, ale po přezkoumání záběrů na videu svůj verdikt odvolal.

Slovácko vyhrálo po téměř dvou měsících, zvítězily také Karviná a Opava

Číst článek

Slezané hrozili z brejků, po jednom z nich se uvolnil ve vápně Kuzmanovič a těsně přestřelil. Na druhé straně ve 33. minutě po Kopicově centru usměrnil míč na branku Řezník a hosty zachránil gólman Laštůvka.

Ve 39. minutě se Ostrava dostala do vedení. Rohový kop prodloužil Diop a nabíhající Stronati na zadní tyči doklepl míč do prázdné branky. Slezané dali Plzni v lize gól po sedmi zápasech.

Hostům však vydržel náskok jen šest minut. Na Kopicův centr z přímého kopu na naběhl Chorý a balon nekompromisně hlavou zatloukl do sítě. Už během sedmiminutového nastavení Baník znovu málem vedl. Fleišman obloučkem přehodil gólmana Hrušku a míč směřující do sítě akrobaticky vykopl z brankové čáry s pomocí břevna Hubník.

Po přestávce se Plzeň nemohla dostat do tempa a hosté měli další dvě šance. Jánoš v 58. minutě těsně minul a poté Diop sám před brankou tak dlouho váhal, až mu gólman Hruška odkopl míč.

V 69. minutě měli blízko k vedení Západočeši, dorážku střídající Beauguela do odkryté branky však vykopl Laštůvka. Pět minut před koncem už ale domácí slavili.

28. kolo první fotbalové ligy:
Viktoria Plzeň - Baník Ostrava 2:1 (1:1)
Branky: 45. Chorý, 85. Beauguel - 39. Stronati. Rozhodčí: Orel - Kříž, Vlček - Adam (video). ŽK: Řezník, Beauguel - Fleišman, Fillo, Stronati. ČK: 90. Beauguel. Diváci: 9725.

Fortuna liga | 28. kolo
12.4. FK Teplice - Bohemians Praha 1905 1:2
13.4. 1.FC Slovácko - 1.FK Příbram 2:0
13.4. SFC Opava - SK Sigma Olomouc 2:1
13.4. MFK Karviná - FC Fastav Zlín 2:0
13.4. FC Viktoria Plzeň - FC Baník Ostrava 2:1
14.4. FK Jablonec - FK Dukla Praha 2:1
14.4. SK Slavia Praha - AC Sparta Praha 1:1
15.4. FK Mladá Boleslav - FC Slovan Liberec 1:2

ČTK, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme