Baník se pod Hapalem zvedá, doma porazil 3:1 Mladou Boleslav. Jablonec ukončil sérii prohrer

Fotbalisté Ostravy porazili ve 14. kole první ligy Mladou Boleslav 3:1. Baník vyhrál pod Pavlem Hapalem druhé z posledních tří kol, Středočechy zdolal v nejvyšší soutěži popáté za sebou a je osmý. Boleslav nevyhrála čtvrté z posledních pěti kol a je jedenáctá. Jablonec porazil České Budějovice 3:0 a v lize zvítězil po třech porážkách a v neúplné tabulce se posunuli na 10. místo.

Tento článek je více než rok starý.

Ostrava (Aktualizováno: 17:35 29. 10. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Baníku Ostravy se radují z branky

Hráči Baníku Ostravy se radují z branky | Foto: Petr Sznapka | Zdroj: ČTK

Mladá Boleslav vstoupila do zápasu aktivněji, ale první velkou možnost měl Baník. Tetour v šesté minutě potáhl míč rychle středem, vysunul Plavšiče, ale jeho sólo vychytal brankář Šeda.

Slovácko ze skupiny Konferenční ligy nepostoupí, v dohrávaném zápase s Kolínem prohrálo po penaltě 0:1

Číst článek

Skóre zajímavého utkání s šancemi na obou stranách otevřel Baník. Ve 22. minutě po rohu rozehraném nakrátko Kuzmanovič na vzdálenější tyči našel svým centrem Frydrycha a jeho hlavička zapadla pod břevno. Domácí stoper se prosadil podruhé v ligovém ročníku.

Ostrava měla po vedoucím gólu navrch, ale těsně před poločasem přišla silná pětiminutovka soupeře. Laštůvka nejprve vychytal průnik Pecha, pak nádherná Karafiátova bomba z 30 metrů zaduněla o tyč.

Domácí se po změně stran rozhodli hájit výsledek další ofenzivou, a to se jim vyplatilo. Na začátku druhé půle si vytvořili hned několik šancí. Dvě úvodní neproměnil během chvilky Cadu, jemuž překazil radost Šeda. A tak Ostrava udeřila opět ze vzduchu a znovu po rohu: v 52. minutě centroval Plavšič a Fleišman se na malém vápně hlavou nemýlil. Osmatřicetiletý bek se trefil poprvé v ligové sezoně

Baník navíc brzy přidal i třetí zásah, který soupeře poslal do kolen. Plavšič naservíroval další přesný pas do vápna a Almási se hlavou trefil v třetím ligovém utkání v řadě.

Ostrava měla nabito i na další gól. Vzorně vyřešený protiútok ale v závěru nezakončil Jaroň, který sám před Šedou přestřelil. Další gól měl na noze v závěru Boula, ale ani on nedokázal skórovat, a tak v 90. minutě po sólu z půlky hřiště snížil hostující Mašek. Osmnáctiletý záložník se radoval z premiérového ligového zásahu v kariéře.

Slezané zdolali doma v nejvyšší soutěži Boleslav potřetí za sebou.

Jablonec - České Budějovice 3:0

Domácímu kouči Davidu Horejšovi vyšel první zápas proti Dynamu, odkud v létě na sever Čech přišel a kde vedle trenéra působil i jako hráč. Jihočeši podruhé za sebou prohráli, venku v této sezoně nejvyšší soutěže teprve podruhé nebodovali a jsou třináctí.

Po devětadvaceti minutách domácí vedli. Po rychlé kombinaci a přiťuknutí od Kratochvíla se dostal ze strany sám před brankáře Šulc a nezaváhal. Jednadvacetiletý záložník se trefil proti bývalému klubu a dal první soutěžní gól v jabloneckém dresu.

V 76. minutě Jablonečtí zvýšili. Čoudek ve vápně přišlápl unikajícího Jovoviče a Chramosta z penalty nezaváhal. Domácí útočník skóroval posedmé v ligovém ročníku.

Domácí se nakonec přece jen ještě jednou prosadili. Chramosta našel v závěru nastavení centrem na zadní tyči nabíhajícího Černáka a ten si připsal druhý gól v ligové kariéře. Severočeši porazili Dynamo v nejvyšší soutěži po dvou zápasech, v minulé sezoně s ním získali jen bod.

Výsledky fotbalové ligy

Baník Ostrava - FK Mladá Boleslav 3:1 (1:0)
Branky: 22. Frydrych, 52. Fleišman, 59. Almási - 90. Mašek. Rozhodčí: Černý - Pečenka, Líkař - Kocourek (video). ŽK: Kaloč, Almási - Dancák. Diváci: 6232.

FK Jablonec - Dynamo České Budějovice 3:0 (1:0)
Branky: 29. Šulc, 76. Chramosta z pen., 90.+4 Černák. Rozhodčí: Batík - Nádvorník, Paták - Klíma (video). ŽK: Houska, Kratochvíl - Sladký, Potočný, Čoudek. Diváci: 1811.

FC Hradec Králové - FK Pardubice 1:3 (0:0)
Branky: 58. Kubala - 50. a 76. Janošek, 71. Černý. Rozhodčí: Berka - Váňa, Machač - Szikszay (video). ŽK: Kodeš, Gabriel - Chlumecký, Vacek, Hlavatý. Diváci: 2019.

 

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme