Ve fotbalové Spartě se rozšířil covid, tým je v karanténě. Plánované zápasy jsou v ohrožení

Komplikace spojené s nákazou onemocněním covid-19 hlásí fotbalová Sparta. Úterní testy odhalily větší počet pozitivních případů v klubu a hráči A-týmu včetně realizačního týmu musí do karantény. Pražský celek o tom informoval na svých webových stránkách.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 20:24 23. 2. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ladislav Krejčí

Ladislav Krejčí | Zdroj: Profimedia

Až do odvolání byl přerušen tréninkový režim a plánované víkendové utkání proti Příbrami je tak v ohrožení. Za týden měl navíc letenský velkoklub odehrát osmifinále domácího poháru proti Baníku Ostrava.

Další postup záleží na místní hygienické stanici. Vedení klubu svoji situaci momentálně řeší s Ligovou asociací a organizátorem MOL Cupu Fotbalovou asociací České republiky.

Zápasy se řeší

Rozhodnutí o odložení zápasů zatím nepadlo. „Se Spartou jsme v kontaktu. Řídící orgán první ligy bude stejně jako v minulých případech jiných klubů o nadcházejícím ligovém programu Sparty reagovat hned, jakmile obdrží patřičné dokumenty o opatřeních přijatých hygienickou stanicí města Prahy,“ uvedl na sociální síti twitter mluvčí LFA Štěpán Hanuš.

Sparta se poté, co tým převzal nový trenér Pavel Vrba, dostala do formy. Letenští pod bývalým koučem české reprezentace či Plzně vyhráli všechny tři ligové zápasy a snížili náskok obhájce titulu Slavie z 12 na osm bodů.

Kvůli covidu-19 už v této sezoně musela do karantény téměř polovina prvoligových celků a odložena tak byla řada zápasů.

Naprostá většina z nich už se ale dohrála. Kvůli odložení, které způsobil koronavirus, zbývá dokončit pouze středeční utkání 18. kola mezi Zlínem a Mladou Boleslaví.

‼️ Úterní testování na Covid-19 vykázalo u většího počtu členů A-týmu pozitivní výsledek. Celý tým je v karanténě.

V nastalé situaci je odehrání nejbližších zápasů v ohrožení. Další postup konzultujeme s hygienickou stanicí, LFA i FAČR. #acsparta

bit.ly/3aMqAZd

19:14 – 23. 02. 2021

20 127

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme