Pobřeží slonoviny zdolalo Mali a na africkém poháru si zahraje čtvrtfinále. Dál jde také Tunisko

Fotbalisté Pobřeží slonoviny a Tuniska se stali posledními čtvrtfinalisty mistrovství Afriky v Egyptě. Doplní tak Senegal, Benin, Nigérii, Jihoafrickou republiku, Alžírsko a Madagaskar.

Suez (Egypt) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost fotbalistů z Pobřeží slonoviny

Radost fotbalistů z Pobřeží slonoviny | Foto: Sumaya Hisham | Zdroj: Reuters

Tým Pobřeží slonoviny zvítězil 1:0 nad Mali, které mělo sice po většinu zápasu převahu, ale své šance nevyužilo. Utkání rozhodl v 76. minutě jediným gólem útočník Crystalu Palace Wilfried Zaha. Od 85. minuty nastoupil za vítěze i bývalý sparťan Wilfried Bony.

Mali končí po první porážce na turnaji. Pobřeží slonoviny naopak vylepší výsledek z předloňského turnaje, kde vypadlo již ve skupině, a má šanci navázat na čtyři roky starý titul. Jeho dalším soupeřem bude Alžírsko.

Tunisané zdolali Ghanu až na penalty po remíze 1:1, o které rozhodl v druhé minutě nastavení vlastní gól tuniského obránce Badúiho. V prodloužení gól nepadl, v rozstřelu neuspěl pouze Ekuban, jehož pokus gólman vystihl.

Pro čtyřnásobné africké šampiony Ghaňany je vyřazení v osmifinále nejhorším výsledkem od roku 2006, kdy vypadli ve skupině. Od té doby nebyli horší než čtvrtí. Tunisané, kteří mají titul z roku 2004, si zopakují čtvrtfinálovou účast z minulých dvou ročníků. V dalším kole narazí na senzaci turnaje Madagaskar.

V dalších čtvrtfinálových zápasech se utká Senegal a Benin a Nigérie s Jihoafrickou republikou.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme