Obhájci titulu Kamerunci neodletěli na fotbalový Africký pohár národů, hádají se se svazem o odměny

Kamerunský národní tým neodletěl kvůli sporu hráčů se svazem o výši odměn na fotbalové mistrovství Afriky. Obhájci titulu měli zamířit na šampionát do Egypta ve čtvrtek večer, reprezentanti ale odmítli opustit hotel a na letiště se nedostavili. Kamerun by měl do turnaje vstoupit úterním zápasem s Guineou-Bissau.

Tento článek je více než rok starý.

Yaoundé (Kamerun) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kamerun je popáté mistrem Afriky

Kamerun je popáté mistrem Afriky | Zdroj: Reuters

„Lvi jsou stále v Yaoundé. Neshodli se s manažery na výši svých prémií,“ řekla mluvčí národního mužstva agentuře Reuters. Tahanice o peníze nejsou v afrických týmech před velkými turnaji žádnou výjimkou, před mistorvstím světa se podobně se svazem dohadovali hráči Nigérie či Ghany.

Podle mluvčího ministerstva sportu Gabriela Nlogy každý hráč dostal 20 milionů kamerunských franků (asi 784 tisíc korun), fotbalisté však údajně požadují dvojnásobnou částku. Situaci by měl zachránit vyjednaný bonus pět milionů pro každého, který bude vyplacen po první výhře na turnaji, a mužstvo odletí v pátek.

Africký šampionát v pátek v Egyptě zahájí duel domácího týmu se Zimbabwe v Káhiře.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme