Novým trenérem Realu Madrid bude Ancelotti, do klubu se vrací po šesti letech

Novým trenérem fotbalistů Realu Madrid bude Carlo Ancelotti. Italský kouč, který naposledy působil v anglickém Evertonu, podepsal se španělským velkoklubem tříletou smlouvu a nahradí ve funkci Zinédinea Zidanea. K týmu „Bílého baletu“ se vrátí po šesti letech. Klub to oznámil na svém webu.

Madrid (Španělsko) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalový trenér Carlo Ancelotti

Fotbalový trenér Carlo Ancelotti | Foto: Ciro De Luca | Zdroj: Reuters

„Chtěl bych poděkovat vedení, hráčům a všem fanouškům Evertonu za obrovskou podporu. Přestože jsem si působení zde užíval, dostal jsem nečekanou příležitost, která je pro mě a mou rodinu v tuhle chvíli správným krokem,“ uvedl Ancelotti v prohlášení. Everton opustil po 18 měsících.

V nominaci Angličanů na Euro nechybí hvězdy ani mladíci, Lingard se do výběru nevešel

Číst článek

Bývalý trenér AC Milán, Chelsea, Bayernu Mnichov nebo Paris St. Germain působil v Realu Madrid v letech 2013 až 2015. Před sedmi lety dovedl slavný celek k desátému vítězství v Lize mistrů v historii. S týmem pak dominoval ve Španělském poháru, evropském Superpoháru nebo na MS klubů.

V této sezoně Real skončil pod Zidaneovým vedením v nejvyšší soutěži druhý za městským rivalem Atléticem a poprvé od sezony 2009/10 nezískal žádnou trofej. „Bílý balet“ tak přistoupil k šesté trenérské změně za posledních pět let.

„Po svých trenérských štacích v Neapoli nebo Evertonu se Ancelotti vrací do Realu s cílem dál přepisovat s největším klubem na světě historii,“ uvedli zástupci španělského klubu.

S Evertonem se Ancelotti loučí poté, co s ním v anglické skončil na 10. příčce.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme