Manchesterské derby v anglické lize nepoznalo střelce. ‚Do budoucna dobrý bod,‘ shodují se trenéři

Manchesterské derby ve 12. kole anglické fotbalové ligy mezi United a City skončilo bez branek. Souboj mezi oběma městskými rivaly nemělo střelce poprvé od dubna 2017, oba trenéři ale jsou s bodem spokojení.

Manchester (Velká Británie) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

United porazili v loňské sezoně svého rivala v obou vzájemných zápasech, tentokrát ale na Old Trafford mnoho šancí k vidění nebylo. Největší vzrušení nastalo krátce po pauze, kdy vybojoval Marcus Rashford pro „Rudé ďábly“ pokutový kop. Ten se ale nakonec nezahrával, protože faulu předcházel ofsajd.

‚Věděli jsme, že Tomáš má v sobě góly.‘ Trenér West Hamu se po výhře rozplýval nad Součkem

Číst článek

„Za tu dobu, co trénuji United, to byl náš nejlepší výkon. Nikoliv výsledek, ale výkon,“ líčil pro SkySports lodivod domácích United Ole Gunnar Solskjaer.

„Byl to vyrovnaný zápas mezi dvěma dobrými mužstvy. Pravděpodobně měli oni více příležitostí ze hry, ale každý by měl být spokojený s remízou,“ doplnil Solskjaer.

I hosté po zápase souhlasili s tím, že je bod pro oba týmy je spravedlivý. „United jsou vždy silným týmem a navíc jsme hráli na Old Trafford. Umí skórovat, ale my jsme je kontrolovali velmi dobře,“ řekl trenér Pep Guardiola.

„Měli jsme pár příležitostí, ale nemůžeme očekávat, že si proti nim vytvoříme velké množství šancí, takže to je nakonec dobrý bod. Bude to dobrý bod i do budoucna,“ ví kouč osmého týmu Premier League.

Domácí tak přišli o body po čtyřzápasové vítězné sérii. V tabulce přesto zůstávají na sedmém místě o bod před „Citizens“, kteří neskórovali ve dvou po sobě jdoucích venkovních duelech poprvé od ledna 2017.

wei, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme