Mladíci vzdorovali hodinu. O výhře Liverpoolu nad zdecimovanou Aston Villou rozhodli Mané se Salahem

Fotbalisté Liverpoolu potvrdili v třetím kole Anglického poháru roli favoritů a porazili výrazně oslabenou Aston Villu 4:1. Birminghamský celek trápí velký počet pozitivních testů na koronavirus, a tak nastoupil s výběrem do 23 let.

Tento článek je více než rok starý.

Birmingham Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Utkání Anglického poháru Aston Villa - Liverpool

Utkání Anglického poháru Aston Villa - Liverpool | Foto: HANNAH MCKAY | Zdroj: Reuters

Trenér Liverpoolu Jürgen Klopp naopak neponechal nic náhodě a do utkání nasadil i ofenzivní hvězdy Sadia Maného a Muhammada Salaha nebo kapitána Jordana Hendersona. Na lavičce Aston Villy naopak nebyl Kloppův obvyklý protějšek trenér Dean Smith, ale kouč třiadvacítky Mark Delaney.

Ocenění za vydařený prosinec. Souček je v nominaci na nejlepšího hráče Premier League

Číst článek

Reds poslal do vedení už ve čtvrté minutě Sadio Mané, ale mladíci Aston Villy přesto dokázali vzdorovat. Těsně před pauzou dokonce senzačně srovnal sedmnáctiletý útočník Louie Barry.

Herní převaha, vyčíslená 83% držením míče nebo počtem střel 29:2 ve prospěch Liverpoolu, se nakonec projevila. V rozmezí 60. a 65. a se postupně trefili Georginio Wijnaldum, znovu Mané a Salah.

Aston Villa kvůli rozšíření nákazy covid-19 musela ve čtvrtek uzavřít tréninkové centrum a všichni zasažení byli umístěni do izolace. Klub také provedl druhou sérii testů, která odhalila další nakažené. Protože se však nákaza týká pouze prvního týmu, zápas s Liverpoolem se nakonec odehrál.

Třetí kolo Anglického poháru:
Aston Villa - Liverpool 1:4 (40. Barry – 4. Mané, 61. Wijnaldum, 63. Mané, 65. Salah), Wolverhampton - Crystal Palace 1:0 (35. Traoré).

mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme