Arsenal po druhé výhře v řadě zažívá nejlepší start sezony za 10 let, Liverpool porazil Southampton

Fotbalisté Arsenalu porazili v druhém kole anglické Premier League Burnley 2:1 a do sezony poprvé od roku 2009 vstoupili dvěma výhrami. Vítěznou branku vstřelil stejně jako před týdnem gabonský útočník Pierre-Emerick Aubameyang.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pierre-Emerick Aubameyang slaví gól se spoluhráčem Alexandrem Lacazettem.

Pierre-Emerick Aubameyang slaví gól se spoluhráčem Alexandrem Lacazettem. | Foto: David Klein | Zdroj: Reuters

Druhé vítězství slaví i vicemistr Liverpool, který si odvezl ze Southamptonu tři body rovněž za výhru 2:1. Liverpool poslal do vedení v nastavení prvního poločasu Sadio Mané, na něj v 71. minutě navázal Roberto Firmino.

Manchester City dostal pokutu téměř devět milionů korun za uzavírání smluv s mladými hráči

Číst článek

Zápas v závěru zdramatizovala chyba hostujícího brankáře Adriána, tu potrestal Danny Ings.Španělský gólman chyboval tři dny poté, co Liverpoolu pomohl k vítězství nad Chelsea v penaltovém rozstřelu Superpoháru UEFA. Při oslavách mu jeden z fanoušků, který v Istanbulu vtrhnul na hřiště, poranil kotník a Adriánův start tak byl v utkání se Southamptonem nejistý.

O vedení Arsenalu se postaral ve 13. minutě Alexandre Lacazette. Těsně před poločasem vyrovnal Ashley Barnes, který se prosadil už dvakrát v prvním kole. Druhý gól domácích dal v 64. minutě Aubameyang a stejně jako v prvním kole proti Newcastlu zařídil londýnskému celku vítězství.

Pod obě branky Arsenalu se přihrávkami podepsal Dani Ceballos. Španělský záložník se stal teprve třetím hráčem v historii klubu, který zaznamenal dvě asistence při ligovém debutu. Před ním se to podařilo jen Rayi Parlourovi a Henriku Mchitarjanovi.

Anglická fotbalová liga - 2. kolo:
Arsenal - Burnley 2:1 (13. Lacazette, 64. Aubameyang - 43. Barnes), Aston Villa - Bournemouth 1:2 (71. Luiz - 2. King z pen., 12. H. Wilson), Brighton - West Ham United 1:1 (65. Trossard - 62. Hernández), Everton - Watford 1:0 (10. Bernard), Norwich - Newcastle 3:1 (33., 63. a 76. Pukki - 90.+3 Shelvey), Southampton - Liverpool 1:2 (83. Ings - 45.+1 Mané, 71. Firmino),

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme