Fotbalová asociace a fanoušci se spojili, chtějí návrat lidí do ochozů. Peticí se bude zabývat britská vláda

Zástupci anglické fotbalové asociace a tamních profesionálních soutěží vyzvali v otevřeném dopise britskou vládu, aby umožnila fanouškům návrat na stadiony tak, jak se tomu stalo například v Německu nebo ve Francii. Reagovali na petici fanoušků, kteří požadují návrat na tribuny ve všech soutěžích. Petici podepsalo už více než 100 tisíc lidí. Po překročení této hranice se britská vláda musí touto iniciativou zabývat.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Osamělý fanoušek na stadionu Bramall Lane, kde své domácí zápasy hraje tým Sheffield United

Osamělý fanoušek na stadionu Bramall Lane, kde své domácí zápasy hraje tým Sheffield United | Zdroj: Reuters

„Navzdory současným problémům s koronavirem umožňují státy jako Francie a Německo určitému procentu diváků sledovat fotbalové zápasy. Pokud se fanoušci na stadion nevrátí, hrozí riziko, že menší kluby zaniknou, což bude mít na lidi zničující dopad,“ stojí v petici.

Má zkušenosti a skvělý cit pro hru, chválil Coufala trenér. Pro fanoušky West Hamu je to český Cafú

Číst článek

Jak fanoušky, tak funkcionáře pobouřilo, že britská vláda v září zrušila návrh povolit příznivcům vstup do třetiny kapacity stadionu, což se mělo stát 1. října. Premiér Boris Johnson se naopak nechal slyšet, že kvůli zvýšenému počtu lidí na Ostrovech s pozitivními testy na koronavirus uvažuje o prodloužení zákazu o dalších šest měsíců.

Výkonný ředitel Premier League Richard Masters, výkonný ředitel anglické Fotbalové asociace Mark Bullingham, ředitelka ženského fotbalu Kelly Simmonsová a výkonný ředitel anglických profesionálních soutěží David Baldwin v otevřeném dopise argumentují tím, že zákaz vstupu na stadiony po dobu dalšího půl roku výrazně ovlivní britskou ekonomiku.

„Čím dříve se fanoušci na stadiony vrátí, tím dříve se zvýší ekonomika klubů, přibudou nová pracovní místa a zlepší se nejen národní hospodářství, ale i úroveň života lidí,“ stojí v otevřeném dopise.

Řídící orgány dále uvedly, že kluby již prokázaly, že mají zavedena všechna opatření pro bezpečný návrat fanoušků. To prý potvrdily testovací zápasy, které určitá část fanoušků na stadionech zhlédla.

„Budeme i nadále naléhat na vládu, aby nám umožnila bezpečně vracet fanoušky na stadiony. Vždyť i na významné umělecké a hudební akce konané uvnitř byl povolen vstup diváků,“ uvedli zástupci anglického fotbalu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme