VIDEO: Fotbalisté Liverpoolu vítali ligový titul ‚jako na Nový rok‘. U oslav byl i český brankář Jaroš

Dokázali to, co se před nimi nepovedlo klubovým legendám Stevenu Gerrardovi, Jamiemu Carragherovi nebo Robbiemu Fowlerovi. Fotbalisté Liverpoolu vyhráli ligový titul po 30 letech, a to i díky výhře Chelsea nad úhlavním rivalem „Reds“ z posledních sezon, Manchesterem City.

Liverpool Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Triumf v Premier League tak patřičně oslavili. A to navzdory koronavirovým restrikcím, které jsou ve Velké Británii stále přísné, vždyť hospody, restaurace nebo kadeřnictví se mají dle premiéra Borise Johnsona otevřít až 4. července.

NBA se nehraje, LeBron ale slaví. Hvězda Lakers se raduje z titulu pro Liverpool, má k tomu důvod

Číst článek

To tým neodradilo. Na mobilním telefonem pořízené nahrávce je vidět skupina svěřenců trenéra Jürgena Kloppa, kteří odpočítávají poslední vteřiny do závěrečného hvizdu. Ten stvrdil výhru Chelsea 2:1, především však jistotu mistrovského titulu pro Liverpool v rekordním předstihu.

„Šampioni, šampioni,“ slaví nadšeně na videu Virgil Van Dijk, Andrew Robertson, Adam Lallana a další. Pozadu nezůstali ani tisíce fanoušků, kteří nedbali výzev starosty Liverpoolu Stevea Rotherama a shromáždili se u Anfield Road, kde jejich oblíbenci hrají svá domácí utkání, aby oslavili zisk nejcennější anglické klubové trofeje.

Slavil i český brankář

Bezprostředních oslav s mužstvem se zúčastnil i český brankář Vítězslav Jaroš. Osmnáctiletý gólman sice chystá za výběr „Reds“ do 23 let, s A-týmem ale pravidelně trénuje, a tak ho hvězdy týmu vzaly mezi sebe.

„Bylo to napětí, všichni tam čekali, jako kdyby se měl slavit Nový rok. Nejhezčí byla ta finální píšťalka, najednou všichni začali slavit. Lítala šampáňa, všichni začali poskakovat, každý byl úplně dojatý. Všichni celou sezonu makali, aby se dostali až sem. Nádherný zážitek. Šéfem oslav byl kapitán Jordan Henderson, on je takový lídr,“ řekl s úsměvem Jaroš v rozhovoru pro agenturu Sport Invest, která ho zastupuje.

Tým společně sledoval zápas v hotelu. „Dohodlo se to den předem, řeklo se, že bude grilovačka. Vědělo se, že se u toho budeme dívat na fotbal. A doufali jsme, že Chelsea vyhraje, nebo ubojuje aspoň bod. Nakonec Chelsea vyhrála a bylo to skvělé,“ prohlásil Jaroš, který už pokukuje po startu za A-tým Liverpoolu.

wei, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme