Záložník West Hamu Souček se fotbalistou sezony v anglické lize nestal, anketu vyhrál Dias z City

Obránce Manchesteru City Rúben Dias byl vyhlášen nejlepším hráčem uplynulého ročníku fotbalové Premier League. V anketě porazil i českého záložníka Tomáše Součka z West Hamu, který byl mezi nominovanými. Zástupci anglické soutěže oznámili výsledky na svém webu.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rúben Dias (uprostřed) s trofejí pro vítěze anglické Premier League

Rúben Dias (uprostřed) s trofejí pro vítěze anglické Premier League | Foto: Peter Powell | Zdroj: Reuters

V hlasování fanoušků, 20 kapitánů a vybraných expertů byli ve hře o vítězství také Bruno Fernandes (Manchester United), Jack Grealish (Aston Villa), Harry Kane (Tottenham), Mason Mount (Chelsea) a Muhamad Salah (Liverpool).

Souček mezi osmičkou nejlepších hráčů Premier League, o vítězi rozhodnou kapitáni a fanoušci

Číst článek

Čtyřiadvacetiletý obránce Dias tak navázal na triumf svého spoluhráče Kevina de Bruyneho, jenž ovládl anketu pro nejlepšího hráče ligy minulý rok. Rodák z portugalské Amadory letos pomohl výraznou měrou Manchesteru City k třetímu mistrovskému titulu za poslední čtyři roky a celkově sedmému v historii. Vedle titulu „Citizens“ uspěli i v Ligovém poháru a dostali se poprvé do finále Ligy mistrů

Odchovanec Benfiky Lisabon se stal čtvrtým obráncem, který toto ocenění získal. Před ním uspěli Nemanja Vidič, Virgil van Dijk a Vincent Kompany, v jehož stopách portugalský reprezentant v Manchesteru City aktuálně kráčí. I díky němu mistrovský tým udržel v sezoně 15 čistých kont a zvítězil také v 15 zápasech po sobě, čímž vytvořil čtvrtou nejdelší sérii v historii Premier League.

Dias se rovněž stal druhým portugalským vítězem ankety po Cristianu Ronaldovi, který dominoval jako hráč Manchesteru United v sezonách 2006/07 a 2007/08.

Úspěch týmu Manchesteru City podtrhl Josep Guardiola, který byl zvolen nejlepším trenérem uplynulého ročníku. S třetím vítězstvím v anketě vyrovnal Arséna Wengera a Josého Mourinha. Vícekrát v anketě zvítězil jen legendární Alex Ferguson (11).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme