West Ham i se Součkem v sestavě porazil Everton a živí naději na pohárové příčky

Fotbalisté West Hamu s reprezentačním kapitánem Tomášem Součkem zvítězili v 31. kole anglické ligy doma nad Evertonem 2:1 a posunuli se díky lepšímu skóre před Manchester United a Tottenham na páté místo neúplné tabulky. Rudí ďáblové ale mají jeden zápas k dobru, Tottenham dokonce dva duely včetně nedělního utkání proti Newcastlu. Na lavičku Kladivářů se posadil po zranění třísel obránce Vladimír Coufal, mezi náhradníky byl i záložník Alex Král.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sudí Michael Oliver udílí červenou kartu evertonskému Michaelu Keanovi.

Sudí Michael Oliver udílí červenou kartu evertonskému Michaelu Keanovi. | Foto: TONY OBRIEN | Zdroj: Reuters

West Ham se proti sedmnáctému Evertonu dostal do vedení po půl hodině hry, kdy se prosadil z přímého kopu parádní ranou Cresswell. Dvaatřicetiletý obránce se trefil podruhé v této sezoně.

West Ham porazil Aston Villu, ukrajinský útočník Jarmolenko se po vstřelném gólu rozbrečel

Číst článek

Hosté sice odpověděli v 53. minutě díky pohotové střele Holgatea, Kladiváři ale o pět minut později udeřili podruhé. Po chybě v rozehrávce ještě Antonia vychytal brankář Pickford, proti dorážce Bowena však už byl gólman Evertonu krátký.

Pětadvacetiletý záložník Bowen se vrátil na trávník po měsíční pauze způsobené zraněním a dal devátou ligovou branku v tomto ligovém ročníku.

Hosté dohrávali bez vyloučeného Keana, který viděl v 65. minutě po zákroku na Antonia druhou žlutou kartu. Everton končil zápas v lize v oslabení potřetí za sebou. Prohrál pátý z posledních šesti soutěžních zápasů a od sestupových příček ho v neúplné tabulce dělí tři body.

Anglická fotbalová liga - 31. kolo:
West Ham United - Everton 2:1 (32. Cresswell, 58. Bowen - 53. Holgate),

17:30 Tottenham - Newcastle.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme