West Ham v Premier League deklasoval Leicester i díky červené kartě, Coufal asistoval u rekordu Antonia

Fotbalisté West Hamu s českými reprezentanty Tomášem Součkem a Vladimírem Coufalem vyhráli v anglické lize nad Leicesterem 4:1. Zápas ovlivnila červená karta hostujícího křídelníka Ayozeho Péreze, po které hrály „Lišky“ od 40. minuty o deseti.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rekordman West Hamu Michail Antonio (druhý zprava) v duelu proti Leicesteru

Rekordman West Hamu Michail Antonio (druhý zprava) v duelu proti Leicesteru | Foto: John Sibley | Zdroj: Reuters

Duel druhého kola Premier League lépe rozehráli domácí „Kladiváři“, kteří nastoupili k prvnímu utkání před zaplněním olympijským stadionem v Londýně od začátku koronavirové pandemie.

Lukaku svým prvním gólem za Chelsea sestřelil Arsenal, Manchester United má díky remíze rekord

Číst článek

Po aktivnějším úvodu se dostal West Ham zaslouženě do vedení ve 26. minutě. Vše začalo špatnou souhrou hostů ve středovém kruhu, domácí sebrali míč a vyrazili dopředu, Pablo Fornals si v pokutovém území vyměnil míč se Saidem Benrahmou a první jmenovaný poslal míč k pravé tyči.

Cesta za druhými třemi body v sezoně se celku s českými fotbalisty v sestavě usnadnila ve 40. minutě, kdy Pérez prošlápl autorovi branky Fornalsovi kotník a sudí Michael Oliver po konzultaci s videem hostujícího hráče vyloučil.

Druhá půle

Úvod druhého poločasu patřil jen West Hamu. V 52. minutě ještě hlavičku Michaila Antonia zlikvidoval reflexivním zákrokem brankář Kasper Schmeichel, o chvíli později už ale po Antoniově nahrávce navýšil vedení Benrahma.

V 63. minutě pálil opět Antonio, ránu zpoza šestnáctky ale dokázal znovu Schmeichel. Tlak domácích sílil, Leicester se ale zmohl na odpor. Jamie Vardy dostihl na levém křídle míč, předal ho Jamesi Maddisonovi, který centrem našel Youriho Tielemanse. Středopolař hostů sice napoprvé trefil padajícího obránce Aarona Creswella, napodruhé už se mu ale poštěstilo a síť rozvlnil.

Sestřih utkání West Ham - Leicester

West Ham proto znovu převzal iniciativu, a Antoniovi se konečně podařilo skórovat. Otočkou na malém vápně zmátl obránce a tvrdou ranou na pravou tyč prostřelil gólmana Schmeichela. Jamajský útočník se tak stal nejúspěšnějším střelcem „Kladivářů“ v historii Premier League, když celkem i s druhým gólem vsítil 49 branek. Předchozím držitelem rekordu byl Ital Paolo Di Canio.

To ale ještě nebyl poslední Antoniův moment v zápase. 84. minuta nabídla jeho druhou branku, na které se asistencí podílel Coufal. Centr českého pravého obránce šel útočníkovi na patu, Antonio jí ale dokázal zpracovat, z prvního dotyku obhodil bránícího soupeře, a špičkou kopačky pak zakončil.

wei Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme