West Ham se Součkem poslal Norwich do druhé ligy, útočník Antonio se blýskl čtyřmi góly

Fotbalisté West Hamu s českým záložníkem Tomášem Součkem porazili v anglické lize Norwich 4:0 a odsoudili poslední tým tabulky k sestupu. Jediným střelcem zápasu 35. kola byl Michail Antonio a Hammers díky němu zvýšili naděje na záchranu. Již jistý mistr Liverpool neudržel doma vedení a remizoval 1:1 s Burnley, stále však může překonat stobodovou hranici.

Norwich Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Třicetiletý anglický záložník se poprvé trefil už v 11. minutě po rohovém kopu nohou, v nastavení první půle poslal do sítě centr Marka Noblea z přímého kopu pro změnu hlavou. Galapředstavení dokonal po přestávce ze dvou rychlých průniků a stal se prvním čtyřgólovým střelcem West Hamu od roku 1981. Antonio dal ve čtyřech červencových zápasech šest gólů.

West Ham má nyní v neúplné tabulce šestibodový náskok na sestupové pozice a krok s ním udržel i Watford, který po obratu zvítězil nad Newcastlem 2:1. Hosté šli do vedení zásluhou Dwighta Gaylea, ale domácí po přestávce proměnili dvě penalty za fauly. V obou případech uspěl kapitán Troy Deeney střelou doprostřed branky.

Už jistý vítěz Premier League Liverpool otevřel skóre v 34. minutě, hlavičkou se trefil do brankářova protipohybu Andrew Robertson. Hosté ale dokázali v druhé půli srovnat: po přihrávce přes polovinu hřiště si našel sklepnutý míč Jay Rodriguez a prosadil se poosmé v ročníku. Útočník hostů Matěj Vydra přišel na hřiště krátce před vyrovnávacím gólem.

Anglická fotbalová liga - 35. kolo:
Norwich - West Ham United 0:4 (11., 45.+1, 54. a 74. Antonio), Watford - Newcastle 2:1 (52. z pen. a 82. z pen. Deeney - 23. Gayle), Liverpool - Burnley 1:1 (34. Robertson - 69. Rodriguez).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme