Jihoameričtí fotbalisté nakonec můžou o víkendu v Anglii hrát, svazy se dohodly s vedením ligy

Jihoameričtí fotbalisté přece jen budou moci nastoupit o tomto víkendu v anglické Premier League. Svazy z Brazílie, Chile, Mexika a Paraguaye původně využily pravidla, které zakazuje neuvolněným reprezentantům v pětidenní lhůtě po skončení srazu hrát za klub. Po dohodě s FIFA však fotbalisté nakonec budou svým týmům k dispozici. Týká se to celkem jedenácti hráčů.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alisson v barvách Liverpoolu.

Liverpoolu by v případě zákazu startu jihoamerických hráčů chyběl brankář Alisson. | Foto: Andrew Couldridge | Zdroj: Reuters

Kluby Premier League se dohodly, že kvůli pandemii koronaviru a následné povinné karanténě nepošlou své fotbalisty na kvalifikační zápasy o mistrovství světa do zemí na červeném seznamu britské vlády.

Hattrick, výhra a překonání Pelého. Messi se stal nejlepším jihoamerickým reprezentačním střelcem

Číst článek

Jihoamerické svazy proto původně požadovaly pod hrozbou sankcí zákaz jejich startu o tomto víkendu. Z toho nakonec sešlo.

„Rozhodnutí je známkou dobré víry, dobré vůle a spolupráce,“ uvedla FIFA v prohlášení po jednání se všemi stranami s tím, že stejného závěru se bude snažit dosáhnout i pro říjnové reprezentační okno.

Liverpool tak může v neděli počítat například s brazilskou trojicí Alisson Becker, Fabinho, Roberto Firmino proti Leedsu, kterému zase nebude chybět Raphinha. Chelsea hrozilo, že by se musela dnes obejít proti Aston Ville bez Thiaga Silvy. V ohrožení byly i mistrovský Manchester City a Manchester United.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme