Brankář za 1,8 miliardy? V Anglii spekulují o přestupu Alissona i návratu Petra Čecha do Chelsea

Liverpool podle informací BBC udělá z Brazilce Alissona Beckera nejdražšího brankáře fotbalové historie. AS Řím už měl přijmout nabídku finalisty Ligy mistrů ve výši 70 milionů eur. Sky Sports zase spekuluje o návratu Petra Čecha do Chelsea.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pětadvacetiletý Alisson by výrazně překonal dosavadní brankářský přestupový rekord Itala Gianluigiho Buffona, za kterého Juventus Turín v roce 2001 zaplatil Parmě 53 milionů eur.

Peruánec Guerrero může hrát i za klub, pozastavení trestu za kokain dál platí

Číst článek

Bývalý gólman Internacionalu se v minulé sezoně stal jedničkou AS Řím a výbornými výkony vzbudil zájem velkoklubů v čele s Realem Madrid. Alisson za Brazílii odchytal mistrovství světa v Rusku, kde však „kanárci“ vypadli nečekaně už ve čtvrtfinále s Belgií.

Liverpool už delší dobu hledá spolehlivého brankáře. Němec Loris Karius se v květnovém finále Ligy mistrů s Realem Madrid podepsal dvěma hrubými chybami pod porážku 1:3 a minelu předvedl i v přípravě. Jistě v minulosti nepůsobil ani další gólman Reds Simon Mignolet z Belgie.

Petr Čech bude podle Sky Sports možná znovu chytat za londýnskou Chelsea. Případnou rošádu by mohl rozpohybovat odchod brankáře, kvůli kterému Petr Čech před třemi roky Chelsea opustil. Thibauta Courtoise totiž lanaří z Chelsea Real Madrid.

'Žádná nabídka na stole'

„Blues“ by podle serveru chtěli Belgičana nahradit jedním z trojice Kasper Schmeichel, Gianluigi Donnarumma a právě Petr Čech. Návratu plzeňského rodáka na Stamford Bridge pak nahrává i fakt, že vedení Arsenalu chce svému novému trenérovi Emerymu zajistit co nejvíce financí na nákupy.

„Okolo Petra Čecha, jako u dalších okolností Premier League, je živo v každém přestupovém období. Nicméně Petr se maximálně soustředí na start nové sezony v dresu Arsenalu a žádná konkrétní nabídka na stole neleží,“ řekl Radiožurnálu Pavel Pillár z agentury Sport Invest.

Fanoušci Chelsea každopádně na sociálních sítích už celkem intenzivně řeší, jestli Petr Čech k rekordním 220 vychytaným nulám v dresu Chelsea přidá další. A tuto možnost celkem vítají. Čech má totiž s klubem stále dobré a pevné vztahy

mau, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme