West Ham se Součkem a Coufalem v sestavě natáhl vítěznou šňůru, po triumfu nad Aston Villou je pátý

Fotbalisté West Hamu poskočili v anglické lize už na pátou příčku. Tým s českými reprezentanty Tomášem Součkem a Vladimírem Coufalem v základní sestavě zdolal Aston Villu 2:1 a zvítězil potřetí v řadě. Leicester nečekaně prohrál s Fulhamem 1:2 a nevyužil šanci bodově se dotáhnout na vedoucí Tottenham a druhý Liverpool.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Coufal se raduje se spoluhráčem z West Hamu Jarrodem Bowenem

Vladimír Coufal se raduje se spoluhráčem z West Hamu Jarrodem Bowenem | Zdroj: Reuters

Domácí West Ham měl výborný nástup do obou poločasů a pokaždé hned v úvodu skóroval, gólem a asistencí na trefu Angela Ogbonny se blýskl Jarrod Bowen. Hosté mohli ve druhé půli dvakrát vyrovnat, nakonec ale porážce nezabránili.

Smolařem zápasu se stal Ollie Watkins. Nejprve v 74. minutě neproměnil pokutový kop, v nastavení sice míč do sítě dostal, videorozhodčí ale branku kvůli ofsajdu neuznal.

Fulham zaskočil favorita po půlhodině hry, kdy se trefil Ademola Lookman. O osm minut později zvýšil Ivan Cavaleiro, který proměnil penaltu. Fulham vedl v poločase alespoň o dva góly na hřišti soupeře poprvé od dubna 2012 a stejně jako tehdy v Boltonu (3:0) i tentokrát zápas dotáhl k vítězství.

Za domácí snížil až v 86. minutě Harvey Barnes a Leicester už ani přes závěrečný nápor nedokázal zachránit alespoň remízu. V tabulce Premier League zůstal čtvrtý, Fulham se naopak díky vítězství dostal ze sestupové zóny na 17. příčku.

Anglická fotbalová liga - 10. kolo:
Leicester - Fulham 1:2 (86. Barnes - 30. Lookman, 38. Cavaleiro z pen.), West Ham United - Aston Villa 2:1 (2. Ogbonna, 46. Bowen - 25. Grealish).

mov, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme