Arsenal zažil proti Manchesteru City tři minuty hrůzy, v deseti hráčích nakonec prohrál 1:2

Fotbalisté Arsenalu prohráli v Premier League s Manchesterem City 1:2, přestože měli zápas skvěle rozheraný. Domácí nepustili úřadujícího mistra do šancí a v první půli je poslal do vedení Bukayo Saka. Ve druhém poločase ale vyrovnal z penalty Riyad Mahrez a skóre otočil Rodri. West Ham s Tomášem Součkem a Vladimírem Coufalem vyhrál na hřišti Crystal Palace 3:2 a udržel se mezi pěti nejlepšími týmy v lize.

Londýn (Aktualizováno: 21:20 1. 1. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rozhodčí Stuart Attwell dává červenou kartu Gabrielu Magalhãesovi z Arsenalu

Rozhodčí Stuart Attwell dává červenou kartu Gabrielu Magalhãesovi z Arsenalu | Foto: Ian Walton | Zdroj: Reuters

Oba týmy při vstupu do nového roku mohly čerpat z výborné formy z konce toho uplynulého. Arsenal i Manchester City za sebou mají pět výher v řadě, svěřenci Pepa Guardioly si navíc na čele tabulky udělali díky klopýtnutím soupeřů pohodlný osmibodový náskok. 

Souček nasměroval West Ham k výhře nad Watfordem, Kladiváři se vrátili na páté místo

Číst článek

Zápas na Emirates začal za bouřlivé atmosféry a v dobrém tempu, neúčastnil se ho ale trenér domácích Mikel Arteta, který je nakažený covidem-19. Silná územní převaha Manchesteru City se promítla jen do náznaků šancí, centr Raheema Sterlinga těsně minul tyčku a neujal se ani točený pokus Kevina de Bruyneho.

Zato Arsenal začal rychlými protiútoky v obraně anglického mistra nacházet díry. Před Martinem Ødegaardedm na poslední chvíli zasáhl gólman Ederson, který zvládl vyrazit i pokus šajtlí Gabriela Martinelliho. Povedená pasáž domácích vyústila v úvodní branku, Bukayo Saka trefil po zemi míč zpoza vápna mimo dosah Edersona a stadion slavil.

Další Martinelliho pokusy z konce poločasu se neujaly a v druhé půli Manchester City vyrovnal. Granit Xhaka stáhl ve vápně Bernarda Silvu a nařízenou penaltu v 57. minutě v klidu proměnil Ryiad Mahrez. Šlo o první střelu Citizens na bránu soupeře.

To byl začátek tříminutovky hrůzy Arsenalu. Vzápětí totiž Martinelli netrefil prázdnou bránu poté, co míč z brankové čáry odklízel Nathan Aké a ihned poté dostal domácí stoper Gabriel druhou žlutou kartu a Arsenal šel stejně jako v srpnovém duelu do deseti. Inkasovaný gól, zmařená šance a červená karta, dění mezi 57. a 60. minutou bylo pro zápas zásadní.

Obraz hry se změnil, obranu domácích vyztužil Rob Holding a Manchester City svému soupeři míč takřka nepůjčil, šance si však stále vytvořit nedokázal. Obětavě bránící hráči Arsenalu všechny pokusy hráčů v bledě modrém blokovali a brankář Aaron Ramsdale se musel starat hlavně o centrované míče.

Snaha londýsnkých ale přišla vniveč. Nakopnutý míč do vápna v nastavení zápasu se štěstím po odrazu propadl ke španělskému záložníkovi Rodrimu a ten ho uklidil do sítě - 1:2.

Arsenal tak nakonec půlhodinové oslabení zlomilo a první zápas roku 2022 prohrál. První Manchester City si mezitím zajistil další výhru a bude čekat na odpověď Liverpoolu a Chelsea, které čeká v neděli vzájemný zápas.

West Ham vydřel výhru

West Ham proti Crystal Palace vstřelil všechny branky v úvodní půli. Nejprve se ve 22. minutě prosadil Antonio a o tři minuty po krásné individuální akci později Lanzini. Argentinec úřadoval ještě v nastavení poločasu, kdy se prosadil z penalty, který v nastavení prvního dějství skóroval z penalty. 

Łukasz Fabiański držel v celém zápase svůj tým proti aktivně hrajícím „Orlům“ nad vodou. Až střídání v závěrečných minutách ale zápas zdramatizovaly. Příchozí Michael Olise nejprve našel přesným centrem skórujícího Edouarda, načež sám z přímého kopu skóroval. Senzační remízu mohl zajistit Jean-Philippe Mateta, ale nůžkami minul bránu.

West Ham tak díky povedené první půli vyhrál 3:2 a v Premier League zůstává pátý. Domácí Crystal Palace zůstává na 11. příčce.

Výsledky Premier League

Arsenal - Manchester City 1:2 (31. Saka - 57. Mahrez z pen., 90.+3 Rodri), Watford - Tottenham 0:1 (90.+6 Sánchez), Crystal Palace - West Ham 2:3 (83. Edouard, 90. Olise - 22. Antonio, Lanzini 25. a 45.+5 z penalty)

bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme