Wenger má nástupce, Arsenal bude trénovat Unai Emery

Novým trenérem Arsenalu se stane Španěl Unai Emery, angažmá nového kouče Petra Čecha a dalších „Gunners“ potvrdily oficiální stránky klubu. 46letý trenér přichází po éře Arsena Wengera, který na severu Londýna vládl přes dvě dekády.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Unai Emery, nový trenér Arsenalu

Unai Emery, nový trenér Arsenalu | Foto: Pascal Rossignol | Zdroj: Reuters

„Jsem nadšený, že jsem se mohl připojit k jednomu z nejslavnějších klubů. Arsenal je známý po celém světě pro svůj styl hry, zaujetí mladými hráči, pro fantastický stadion. Je skvělé, že jsem dostal zodpovědnost začít jeho novou a důležitou kapitolu,“ řekl klubovému webu Arsenalu Unai Emery.

Bude záležet na tom, jak dlouho mi vydrží zdraví, říká Petr Čech po dvanáctém vítězství ve Zlatém míči

Číst článek

46letý Španěl přichází na Emirates po dlouhé vládě Arsena Wengera. Francouzský manažer s Arsenalem třikrát vyhrál Premier League a sedmkrát FA Cup, naposledy ale nejvyšší anglickou ligu ovládl před 14 lety a v závěru poslední sezony oznámil konec. Gunners si v nepovedeném ročníku ani nezajistili postup do Ligy mistrů.

„Unai dokázal, že je vítěz. Během našeho rozhovoru se ukázalo několik věcí. Jeho fotbalové znalosti, energie, láska ke hře, znalost našeho klubu a jeho hráčů. Sdílí naši vizi, jak se posunout. Stavíme na tom, co vybudoval Arséne, a dosáhneme dalších úspěchů,“ vysvětlil většinový vlastník Arsenalu Stan Kroenke.

Unai Emery v posledních dvou letech vedl francouzské Paris Saint-Germain, ve kterém ovládl francouzskou nejvyšší soutěž a získal treble. Jeho předchozím působiště byla Sevilla, se kterou třikrát za sebou vyhrál Evropskou ligu.

„Po celou svou kariéru slaví velké úspěchy. Vychoval jedny z nejlepších mladých hráčů v Evropě a hraje progresivní styl fotbalu, který Arsenalu dokonale padne,“ předpovídá manažer klubu Ivan Gazidis.

Emery přitom PSG opustil teprve před pár dny. Jako hlavní favorit na pozici nového trenéra Arsenalu byl dlouho brán dlouholetý kapitán Mikel Arteta, který se „učil“ po boku Josepa Guardioly.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme