Haaland skolil v debutu za Dortmund hattrickem Koubkův Augsburg. Vaclíka dvakrát překonal Casemiro

Devatenáctiletý norský útočník Erling Haaland v soutěžní premiéře za Dortmund třikrát překonal brankáře Tomáše Koubka a v 18. kole německé ligy pomohl fotbalistům Borussie k výhře 5:3 v Augsburgu. Tomáš Vaclík dvakrát inkasoval při porážce Sevilly 1:2 na hřišti Realu Madrid.

Berlín Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Devatenáctiletý norský útočník Erling Haaland v soutěžní premiéře za Dortmund

Devatenáctiletý norský útočník Erling Haaland v soutěžní premiéře za Dortmund | Foto: imago sportfotodienst/Renate Feil/M.i.S. via www.imago-images.de | Zdroj: ČTK

Augsburg vedl po 55 minutách díky dvěma brankám Floriana Niederlechnera 3:1. Vestfálský celek však mezi 59. a 79. minutou čtyřmi góly obrátil skóre, přičemž třikrát se během 20 minut trefil Haaland.

Norský talent, který přišel v prosinci ze Salcburku, se stal druhým hráčem v historii Dortmundu, jenž při své bundesligové premiéře vsítil hattrick. V srpnu 2013 stejný kousek předvedl Pierre-Emerick Aubameyang. To samé se povedlo i někdejšímu útočníkovi Frankfurtu Martinu Feninovi.

Fotbalisté Barcelony přišli o trenéra. Valverdeho nahradil Setién přezdívaný El Maestro

Číst článek

„Je velmi klidný a ambiciózní. Neuvěřitelně tvrdě trénuje. Působí skvělým dojmem a dneska oslavil senzační debut,“ citovaly klubové internetové stránky kapitána Borussie Marca Reuse.

„Erling okamžitě ukázal své přednosti. Má dobrý pohyb, což nám otevírá další varianty hry dopředu,“ uvedl švýcarský trenér Lucien Favre na adresu útočníka, který vstřelil na podzim hattrick ještě v dresu Salzburku i v debutu v Lize mistrů proti Genku.

Augsburg prohrál podruhé za sebou a nenavázal na předchozí tři domácí výhry. Obránce Marek Suchý a záložník Jan Morávek zůstali na lavičce. Dortmund zvítězil po dvou kolech a posunul se na čtvrté místo se čtyřbodovou ztrátou na vedoucí Lipsko, které večer hostí nováčka Union Berlín.

Další reprezentační gólman Jiří Pavlenka přispěl k vítězství Brém 1:0 v Düsseldorfu. Brémy zvítězily po čtyřech porážkách.

Vedoucí Lipsko s útočníkem Patrikem Schickem zdolalo Union Berlín 3:1. Lídr bundesligy prohrával s nováčkem soutěže od 11. minuty, ale po přestávce třemi brankami rozhodl o výhře. Dvakrát se prosadil Timo Werner, který s 20 trefami předstihl o gól v čele nejlepších kanonýrů Roberta Lewandowského z Bayernu Mnichov. Schick odehrál 68 minut.

Německá fotbalová liga - 18. kolo:
Augsburg - Dortmund 3:5 (34. a 55. Niederlechner, 46. Richter - 59., 70. a 79. Haaland, 49. Brandt, 61. Sancho), Düsseldorf - Brémy 0:1 (67. Moisander), Hoffenheim - Eintracht Frankfurt 1:2 (48. Stafylidis - 18. Dost, 62. Chandler), Kolín nad Rýnem - Wolfsburg 3:1 (22. a 45.+2 Córdoba, 62. Hector - 66. Steffen), Mohuč - Freiburg 1:2 (82. Mateta - 28. Kwon Čchang-hun, 41. Petersen), Lipsko - Union Berlín 3:1 (51. a 83. Werner, 57. Sabitzer - 11. Bulter).

Vaclíka dvakrát překonal Casemiro

Fotbalisté Realu Madrid porazili doma ve 20. kole španělské ligy Sevillu 2:1 a vedou tabulku o tři body před Barcelonou, kterou v neděli při debutu trenéra Quiqueho Setiéna čeká Granada. O výhře „Bílého baletu“ rozhodl Casemiro, který dvakrát překonal českého gólmana Tomáše Vaclíka.

Brazilský záložník se poprvé trefil v 57. minutě, kdy bývalého brankáře Sparty zblízka přehodil. Andaluský celek srovnal o sedm minut později díky Luuku de Jongovi. Jenže v 69. minutě zařídil tříbodový zisk pro domácí hlavou opět Casemiro.

„Los Blancos“ neprohráli v La Lize v desátém duelu v řadě. Sevilla podruhé za sebou nezvítězila a ze čtvrté příčky ztrácí na Real osm bodů.

Španělská fotbalová liga - 20. kolo:
Levante - Alavés 0:1 (64. Vidal), Real Madrid - FC Sevilla 2:1 (57. a 69. Casemiro - 64. De Jong), Pamplona - Valladolid 0:0.

mov, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme