Nadějný fotbalista Šín porazil rakovinu. Individuálně trénuje a chce stihnout zimní přípravu Baníku

Ostravský fotbalista Matěj Šín překonal onkologické onemocnění, kvůli němuž v červnu přerušil kariéru, a podle klubového webu začal individuálně trénovat. Cílem talentovaného osmnáctiletého záložníka je zapojit se v lednu do zimní přípravy Baníku.

Ostrava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Matěj Šín v lednovém přípravném utkání proti Slavii

Matěj Šín v lednovém přípravném utkání proti Slavii | Zdroj: Profimedia

„Já si nikdy nezačal myslet, že bych se zase k fotbalu neměl vrátit. Pořád jsem viděl světlo na konci tunelu. Pořád jsem někde uvnitř cítil, že to všechno bude dobré a já zase začnu hrát fotbal. Jen jsem nevěděl, kdy přesně to bude, ale strašně moc jsem se na to těšil,“ řekl Šín.

I během léčby se snažil udržovat v pohybu, což mu dodávalo optimismus. „Vždycky po absolvování jednoho cyklu chemoterapie jsem se tak lehce hýbal, abych sám pro sebe zjistil, jak na tom jsem, jestli tělo funguje a jak. A pokaždé jsem se ujistil, že to jde. To mi dodávalo víru v to, že až to všechno skončí, bude možné zase začít s tréninkem a postupně se do toho dostat,“ uvedl mládežnický reprezentant.

Má jasně stanovený tréninkový plán. „Lehké výběhy, do určité míry i s balonem. To všechno ale jen do určité výše tepové frekvence, kterou si hlídám,“ přiblížil Šín.

„Intenzita by se měla stupňovat tak, abych byl v lednu schopen naplno se zapojit do zimní přípravy. To je můj cíl a věřím, že ho splním,“ dodal hráč s pěti zápasy v nejvyšší soutěži, kterého lékaři ujistili, že pravděpodobnost návratu rakoviny je u něj velice malá.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme