Policie propustila bývalého předsedu Barcelony Bartomeua, kterého po pondělní razii zatkla

Bývalý předseda fotbalové Barcelony Josep Maria Bartomeu byl po noci strávené v policejní cele propuštěn na svobodu. Osmapadesátiletý funkcionář byl zatčen po pondělní razii v prostorách katalánského klubu související s vyšetřováním finanční kriminality a aférou „Barcagate“.

Barcelona Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prezident Barcelony Josep Bartomeu

Bývalý předseda Barcelony Josep Bartomeu | Foto: Albert Gea | Zdroj: Reuters

Bartomeu, který byl šéfem Barcelony v letech 2014 až 2020, a jeho někdejší poradce Jaume Masferrer v úterý před soudem využili práva nevypovídat.

Problémy ve vedení fotbalové Barcelony neutichají. Po razii policie zatkla bývalého předsedu Bartomeua

Číst článek

Další dva zadržení představitelé klubu – výkonný ředitel Óscar Grau a šéf právního oddělení Roman Gomez Punti – byli propuštěni už v pondělí.

Aféru „Barcagate“ vloni odstartovalo odhalení rádia Cadena Ser, podle něhož si klub objednal u společnosti I3 Ventures monitoring aktivit na sociálních sítích a inicioval i pomlouvačné kampaně na adresu současných i bývalých hráčů, kteří se o tehdejším vedení Barcelony vyjadřovali kriticky.

Zveřejnění rozpoutalo rozsáhlé protesty fanoušků. Rostoucí tlak nespokojených členů klubu nakonec vloni v říjnu před hlasováním o vyslovení nedůvěry donutil Bartomeua k rezignaci. Nový předseda se bude volit v neděli.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme