Policie propustila bývalého předsedu Barcelony Bartomeua, kterého po pondělní razii zatkla

Bývalý předseda fotbalové Barcelony Josep Maria Bartomeu byl po noci strávené v policejní cele propuštěn na svobodu. Osmapadesátiletý funkcionář byl zatčen po pondělní razii v prostorách katalánského klubu související s vyšetřováním finanční kriminality a aférou „Barcagate“.

Barcelona Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prezident Barcelony Josep Bartomeu

Bývalý předseda Barcelony Josep Bartomeu | Foto: Albert Gea | Zdroj: Reuters

Bartomeu, který byl šéfem Barcelony v letech 2014 až 2020, a jeho někdejší poradce Jaume Masferrer v úterý před soudem využili práva nevypovídat.

Problémy ve vedení fotbalové Barcelony neutichají. Po razii policie zatkla bývalého předsedu Bartomeua

Číst článek

Další dva zadržení představitelé klubu – výkonný ředitel Óscar Grau a šéf právního oddělení Roman Gomez Punti – byli propuštěni už v pondělí.

Aféru „Barcagate“ vloni odstartovalo odhalení rádia Cadena Ser, podle něhož si klub objednal u společnosti I3 Ventures monitoring aktivit na sociálních sítích a inicioval i pomlouvačné kampaně na adresu současných i bývalých hráčů, kteří se o tehdejším vedení Barcelony vyjadřovali kriticky.

Zveřejnění rozpoutalo rozsáhlé protesty fanoušků. Rostoucí tlak nespokojených členů klubu nakonec vloni v říjnu před hlasováním o vyslovení nedůvěry donutil Bartomeua k rezignaci. Nový předseda se bude volit v neděli.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme