Po finanční krizi přišla v Barceloně i ta herní. ‚Jsme ve fázi přestavby, potřebujeme čas,‘ říká Koeman

Řada fanoušků se v posledních dnech ptá, co se děje s fotbalovou Barcelonou? Slavný klub v téhle sezoně vyhrál jen dvakrát, v tabulce španělské ligy je až sedmý a v Lize mistrů nedávno schytal debakl 0:3 od Bayernu Mnichov. Na něco takového Katalánci nejsou zvyklí, ale není zase tak těžké najít důvody téhle krize

Barcelona Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Ronald Koeman na lavičce Barcelony

Trenér Ronald Koeman na lavičce Barcelony | Foto: Jose Breton | Zdroj: Reuters

Od chvíle, co se Lionel Messi s promáčeným kapesníkem loučil s Barcelonou, uplynul měsíc a půl. Teď se chce možná občas plakat i fanouškům katalánského velkoklubu, protože musejí odvykat vítěznému standardu, a poslouchat kritiku televizních expertů na hru jejich oblíbenců. 

Přehrát

00:00 / 00:00

Barcelona je ve finanční i herní krizi. Více v příspěvku Davida Nyče

Bývalý fotbalista Craig Burley ve vysílání ESPN po posledním ligovém utkání mluvil o dalším velkém zklamání i o tom, že ho bolely oči, když sledoval marnou snahu Barcelony v zápase s Granadou, ve kterém favorit získal jen bod.

Zlepšení nepřinesl ani zápas s Cádizem, v něm „Blaugranas“ ani nedokázali vstřelit branku a po remíze 0:0 se propadli na 7. místo tabulky. Kouč Ronald Koeman tak rozhodně nezažívá nejveselejší období své trenérské kariéry.

„Klub je momentálně ve fázi přestavby a špatná finanční situace se na nás podepisuje. To znamená, že musíme přebudovat tým, ale nemůžeme při tom dělat velké investice. Tenhle proces vyžaduje čas,“ řekl nizozemský trenér na tiskové konferenci.

Koeman na ní před novináři přečetl krátké prohlášení a ještě než novináři stihli zvednout ruku s prosbou o dotaz, odešel. Nizozemec narážel na obrovské dluhy, které Barceloně nedovolí nakupovat další a další hvězdy.

Hra bez nápadu. Barcelona v zápase s Granadou poslala do vápna 54 centrů

A i když ani teď nejsou Katalánci partou fotbalových nazdárků, z jejich sestavy už prostě nejde takový strach jako v minulých sezonách.

„Hráči, které máme, můžou být světovými hvězdami, ale ještě to chvíli potrvá. Teď dostávají příležitost, stejně jako kdysi Xavi nebo Iniesta. Ale musíme být trpěliví. Zasloužíme si bezpodmínečnou podporu. Není to poprvé v historii Barcelony, co se něco takového stalo. Počítáme s vaší podporou v těchto těžkých časech,“ vzkázal fanouškům, a vlastně i novinářům Ronald Koeman.

Ale i přesto všechno je otázkou, jak dlouho on sám na lavičce Barcelony vydrží, pokud Katalánci nezačnou znovu pravidelně vítězit.

Barcelona dala v pěti ligových zápasech jen 8 gólů, nejméně od sezony 2003/04

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme