Neymar chtěl od Barcelony vysoudit přes miliardu, místo toho má klubu skoro 180 milionů vrátit

Brazilský fotbalista Neymar musí svému bývalému klubu z Barcelony zaplatit 6,7 milionu eur (179 milionů korun). Nařídil mu to soud, u kterého se nejdražší hráč historie naopak marně domáhal, aby mu vedení katalánského celku podle smlouvy uhradilo bonus 43,6 milionu eur (1,16 miliardy korun).

Tento článek je více než rok starý.

Barcelona Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Neymar

Neymar | Foto: Stephane Mahe | Zdroj: Reuters

Neymar před třemi lety přestoupil z Barcelony do Paris St. Germain za rekordních 222 milionů eur. Španělské mistry poté zažaloval za nevyplacený podpisový bonus, který mu podle jeho názoru náležel po předchozím prodloužení smlouvy.

O rozsudku v pátek informovala Barcelona, podle níž se právní zástupci brazilského útočníka nyní mohou odvolat. „Soud v plném rozsahu zamítl hráčův návrh na vyplacení 43,6 milionu eur a ve značné míře přijal obhajobu FC Barcelona. Hráč nyní musí vrátit klubu 6,7 milionu eur,“ napsal lídr španělské ligy na webu.

Přes právní rozepře byl Neymar loni velmi blízko návratu do Barcelony. V létě dokonce nedorazil na začátek přípravy francouzského mistra, nakonec ale v pařížském týmu zůstal.

BREAKING NEWS: The Social Court 15 in Barcelona dismisses in its entirety the lawsuit of Neymar Jr. 👇
barca.link/v2pS50Acisk

13:49 – 19. 06. 2020

1091 7708

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme