Xaviho návratu do Barcelony nic nebrání v cestě, španělský kouč rozvázal smlouvu v Kataru

Bývalý záložník Xavi je blízko tomu, aby se stal novým trenérem fotbalistů Barcelony. Al Sadd souhlasil s rozvázáním jeho smlouvy, která měla platit do roku 2023. Katarský klub o tom informoval na svém webu.

Tento článek je více než rok starý.

Barcelona (Aktualizováno: 13:08 5. 11. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Xavi v roli trenéra klubu Al Sadd

Xavi v roli trenéra klubu Al Sadd | Zdroj: Reuters

„Xavi nás před několika dny informoval o touze odejít do Barcelony v této mimořádné době, kdy jeho mateřský klub prochází kritickým obdobím. Chápeme to. Rozhodli jsme se, že mu nebudeme stát v cestě,“ prohlásil výkonný ředitel Al Saddu Turkí Al-Alí.

Messi by se po konci kariéry chtěl vrátit do Barcelony. ‚Rád bych se stal technickým ředitelem,‘ řekl

Číst článek

„Vedení klubu se rozhodlo o Xaviho odchodu do Barcelony po zaplacení výstupní klauzule stanovené v jeho smlouvě. S Barcelonou jsme se dohodli na budoucí spolupráci. Xavi je důležitou součástí historie Al Saddu. Přejeme mu úspěch,“ dodal Al-Alí.

Vedení Barcelony odvolalo minulý týden po ligové prohře na hřišti nováčka Vallecana 0:1 kouče Ronalda Koemana, jehož prozatímně nahradil Sergi Barjuán. Představitelé aktuálně devátého týmu La Ligy odletěli v úterý do Dauhá, aby vyjednali Xaviho uvolnění z Al Saddu.

Jednačtyřicetiletý Xavi nastupoval v dresu Blaugrana v letech 1998 až 2015, během nichž s klubem získal osm ligových titulů a čtyřikrát vyhrál Ligu mistrů.

Před třemi lety v Kataru odstartoval trenérskou kariéru a v uplynulé sezoně tým bez porážky dovedl k titulu. V květnu s klubem prodloužil smlouvu o další dva roky.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme