‚Naše příběhy budou stále vzácnější, moc tě obdivuju.‘ Pelé gratuloval Messimu k rekordu v Barceloně

Legendární fotbalista Pelé poblahopřál Lionelu Messimu ke vstřelení 643. soutěžního gólu za Barcelonu. Argentinský útočník jím vyrovnal Pelého rekord v počtu branek za jeden klub. Osmdesátiletý Brazilec si myslí, že podobné dlouholeté spojení hráče s jedním klubem bude čím dál vzácnější.

Tento článek je více než rok starý.

Barcelona (Aktualizováno: 10:28 20. 12. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lionel Messi

Lionel Messi | Foto: Albert Gea | Zdroj: Reuters

Pelé dosáhl na 643 tref v Santosu v letech 1956 až 1974. Kariéru poté ukončil v dresu New York Cosmos. Třiatřicetiletý Messi se za katalánský klub poprvé prosadil v roce 2005.

Messi dal 643. gól v dresu Barcelony a vyrovnal Pelého rekord

Číst článek

Rekordní 643. gól za „Barcu“ vstřelil v sobotním 14. kole španělské ligy proti Valencii netradičně hlavou poté, co neproměnil penaltu. Zároveň zaznamenal rekordní 450. gól v La Lize, který však stačil pouze k remíze 2:2.

„Když vaše srdce přetéká láskou, je složité změnit svou cestu. Stejně jako ty i já vím, jaké to je nosit každý den stejný dres. Stejně jako ty vím, že neexistuje nic lepšího než místo, kde se cítíme doma,“ napsal Pelé na instagram.

„Gratuluju ti k tvému historickému rekordu, Lioneli. Ale především ti gratuluji k nádherné kariéře v Barceloně. Příběhy jako jsou ty naše o tom, že jeden klub milujeme tak dlouho, budou ve fotbale bohužel čím dál vzácnější. Moc tě obdivuju, Lioneli,“ uvedl trojnásobný mistr světa.

V celkovém počtu soutěžních branek za klub a reprezentaci je Messi se 714 góly v historickém pořadí sedmý. Před ním jsou Josef Bican (805), Romário (772), Pelé (767), Cristiano Ronaldo (756), Ferenc Puskás (746) a Gerd Müller (735).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme