V Genku řeší před odvetou se Slavií korupci, policie vyslechla i současného finančního ředitele

Před čtvrtečním utkáním Evropské ligy se Slavií se o Racing Genk opět zajímala policie, která vyšetřuje korupci a finanční podvody v belgickém fotbale. V úterý a ve středu provedla tři domovní prohlídky a vyslechla 16 lidí včetně bývalého předsedy a dalších dřívějších funkcionářů Genku a také současného finančního ředitele. Někdejší trenér Genku Peter Maes dokonce strávil noc v cele, u výslechu byla i jeho přítelkyně.

Tento článek je více než rok starý.

Brusel Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

První zápas skončil bez branek

První zápas skončil bez branek | Foto: Milan Kammermayer | Zdroj: Reuters

Belgičtí vyšetřovatelé už od loňského dubna v rámci akce „Čisté ruce“ zjišťují, jestli kluby nejsou financovány z anonymních zahraničních obchodních společností, čímž by porušovaly pravidla k zisku profesionální licence. V takovém případě by týmům hrozilo vyřazení z belgické ligy, kterou Genk v současnosti jasně vede.

Jan Lecjaks stále patří Dinamu Záhřeb. ‚Lidi tu Plzeň podcenili,‘ říká před odvetou Evropské ligy

Číst článek

S finančními machinacemi podle vyšetřovatelů klubům pomáhal fotbalový agent Dejan Veljkovič. Belgická média uvedla, že kouč Maes měl během angažmá v Genku a Lokerenu dostávat vedle oficiálního platu ještě vysoké částky z černých fondů. Celkem si prý takto přišel na 2,5 milionu eur.

K blízkým přátelům Veljkoviče patří podle médií chorvatský trenér mistrovských Brugg Ivan Leko, který byl u výslechu na podzim a strávil noc ve vězení.

V jiné části aféry policie vyšetřuje také podezření z ovlivňování zápasů a finančních podvodů při hráčských přestupech. Obviněno bylo už dvacet lidí.

Čtvrtenčí odvetu mezi Genkem a Slavií budeme na iROZHLAS.cz sledovat online, na Radiožurnálu zase budete moct poslouchat přímý přenos.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme