Body z venku vyměníme za ty domácí, říká před startem ligy trenér Bohemians Hašek

Fotbalisté Bohemians odehrají v pátek na hřišti Jablonce první duel nové ligové sezony. V té mají hlavní cíl skončit v tabulce do desátého místa. K tomu by vršovickému klubu mohla pomoct zvýšená kapacita Ďolíčku, kam se nově vejde 6300 fanoušků.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bohemians při týmovém focení

Bohemians při týmovém focení | Foto: Ondřej Deml | Zdroj: ČTK

„Je to způsobeno vyndáním sedaček, což nám povolují nové regule LFA. Vyndají se v kotli domácích a zároveň se upraví ještě sektorovské, aby tam byla větší kapacita. Místo stávajících 250 tam bude 315 míst,“ vysvětluje pro Radiožurnál ředitel klubu Darek Jakubowicz.

Hráčům Bohemians se v loňské sezoně doma vůbec nedařilo a body sbírali hlavně na hřištích soupeřů. V Ďolíčku v základní části vyhráli z 15 zápasů jen dva. To chce v novém ročníku trenér Klokanů Martin Hašek změnit.

Přehrát

00:00 / 00:00

Body z venku vyměníme za ty domácí, říká před startem ligy trenér Bohemians Hašek

„Chceme dělat naším fanouškům, kteří si koupí permanentku a chodí na Bohemku, mnohem více radosti, než se nám to dařilo v loňském ročníku. Když to zjednoduším, nějaké body z venku bychom vyměnili za ty domácí. Hlavně ať to dohromady v tabulce stačí na tu prostřední skupinu,“ líčí Hašek

Udržet se v tabulce v první desítce je ostatně podle Haška hlavní cíl klubu jak pro tuto sezonu, tak i pro další roky. Znamenalo by to, že by si Bohemians v nadstavbové části zahráli o Evropské poháry.

„To je taková mrkvička, která nám visí před očima. Otevíráme na ni pusinku a rádi bychom si někdy v budoucnu kousli. Nejlépe čím dříve, tím lépe. Desáté místo otevírá reálnou možnost se o to poprat.“

Prvoligové kluby můžou nově zřídit místa k stání. Zájem mají ale jen pražští Bohemians

Číst článek

Vršovický klub před novou sezonou přivedl několik posil. A i když někteří hráči první ligový zápas nestihnou, v týmu je podle Haška dostatečný počet fotbalistů na to, aby byli Bohemians konkurenceschopní.

„Máme hráče, kteří na první mistrovský zápas připravení nebudou. Jsme přesvědčeni, že z těch, které máme, jsme schopni sestavit smysluplnou sestavu. Aby měla svojí sílu, aby zvládala naší organizaci hry a aby byla schopna bodovat,“ uzavírá Hašek.

Bohemians zahájí novou ligovou sezonu v pátek, kdy v 18 hodin nastoupí na hřišti Jablonce.

David Prouza Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme