Je to pro nás skvělá výzva, říká Hůlka, jehož Bohemians vítají na jaře neporaženou Boleslav

Fotbalisté Bohemians budou hrát o ligové body proti Mladé Boleslavi. V 27. kole přivítají soupeře, který na jaře jako jediný vždy bodoval. Obránce domácích Lukáš Hůlka vítá, že Bohemians mohou Mladou Boleslav o sérii připravit.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Hůlka v zápase se Slavií

Lukáš Hůlka v zápase se Slavií | Foto: Kateřina Šulová | Zdroj: ČTK

„Nemám rád, když hráč říká, že je pro něj ten zápas speciální. Já totiž ten zápas nebudu hrát nějak lépe. Hraju naplno každý zápas. Nedokážu ze sebe dostat něco víc jen proto, že hraju proti Mladé Boleslavi, kde jsem ještě před půl rokem působil,“ líčí Hůlka pro Radiožurnál.

Přehrát

00:00 / 00:00

Lukáš Hůlka narazí na svůj bývalý klub

Ale do vršovického Ďolíčku se 28letý obránce nakonec přece jen těší víc, než v předešlých zápasech: „Je to pro mě speciálnější z toho pohledu, že uvidím kluky, které jsem byl zvyklý vídat denně a také lidi okolo klubu, které znám odmalička. Z tohoto pohledu se na to těším. Neznamená to ale pro mě více nebo méně, než jiný zápas.

Jablonec s přehledem porazil Příbram, Bohemians sahali po bodech v Plzni

Číst článek

Co význam pro Lukáše Hůlku naopak má, jsou jarní výsledky Mladé Boleslavi. Slavia, Plzeň, Sparta, první tři týmy tabulky už v letošním pokračování ligy prohrály, tým z města automobilů jako jediný v soutěži ne.

„Myslím si, že je to pro nás skvělá výzva. Podle mě si v tom zápase najdeme větší motivaci než to, že bychom Boleslavi překazili vítěznou sérii."

A sérii by Bohemians chtěli ukončit ještě jednu. Týká se jejich domácích ligových zápasů. Až do nedělního 27. kola totiž zvítězili na vlastním stadionu jen jednou. A to už v úvodním utkání sezony. Lukáš Hůlka tak doufá, že si v kabině zopakují pokřiky, které si užili ve středu po duelu s Olomoucí a postupu do semifinále poháru.

Fotbalisté Bohemians 1905 se s Opavou rozešli bez branek, Slavia porazila Příbram a vede o devět bodů

Číst článek

„Postoupili jsme v poháru a po dlouhé době jsme vyhráli doma. Je to ale potřeba potvrdit. Vyhráli jsme s Karvinou, vyhráli jsme ve Zlíně, ale vždy nám chybělo to potvrdit. Věřím, že můžeme udělat nějakou vítěznou sérii a jít tou cestou, kterou chceme,“ dodává Hůlka.

A ta by ideálně třinácté Bohemians dostala aspoň na desáté místo, které by znamenalo účast mezi týmy bojujícími o Evropskou ligu, nikoliv ve skupině o záchranu, ve které se nachází Bohemians teď. S Mladou Boleslaví začnou v hrát v neděli v půl čtvrté odpoledne.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme