Kde odehrají Bohemians předkola? Klub má smlouvu se Spartou, Slavia o stadionu jednat nechtěla

Fotbalisté Bohemians slaví nečekaný úspěch. Před rokem se až v baráži zachránili v nejvyšší soutěži, teď navzdory prohře s Olomoucí 0:1 v posledním kole ligové nadstavby postupují do evropských pohárů. Po 36 letech. Přímo na ploše stadionu Ďolíček to slavili fanoušci Bohemians s hráči, vedením klubu, ohňostrojem i spoustou pokřiků. Nabízí se ale otázka, kde Bohemians vysněné zápasy odehrají.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Bohemians před utkáním s Olomoucí.

Fotbalisté Bohemians před utkáním s Olomoucí. | Foto: Miroslav Chaloupka | Zdroj: Profimedia

Po zápase s Olomoucí byly na trávníku ve vršovickém Ďolíčku tisíce fanoušků Bohemians, kteří slavili postup do předkol evropských pohárů. První po 36 letech.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kde odehrají Bohemians předkola? Klub má smlouvu se Spartou, Slavia o stadionu jednat nechtěla

„Je to milé, ale už jsem několikrát něco zažil a už se mi několikrát něco podařilo a několikrát jsem taky zažil ty nepovedené sezony, takže vím, jak strašně je to pomíjivé, takže nelítám v oblacích,“ řekl trenér Bohemians Jaroslav Veselý. 

„Prosím diváky, kteří jsou teď euforičtí, aby si na tyhle euforické chvíle vzpomněli, až se třeba nepodaří tři zápasy v řadě,“ dodal Veselý. 

Mezi slavícími fanoušky byla spousta mladíků, kteří v době posledního postupu do evropských pohárů ještě nebyli na světě, ale našli se i pamětníci.

„Je to paráda,“ říkal spokojený fanoušek Honza, který přiznal, že moc nevěří, že by Bohemians mohli v pohárech i uhrát nějaké dobré výsledky, ale dodal, že bude fandit.

Otázkou je také to, kde budou Bohemians kvalifikaci hrát. „Ďolíček je Ďolíček,“ říká sice fanoušek Honza, jenže kultovní stadion uprostřed vršovické zástavby nesplňuje potřebné parametry UEFA.

„Museli bychom získat hodně výjimek, takže to vidím spíš méně reálně,“ reaguje exkluzivně pro Radiožurnál Sport ředitel Bohemians Darek Jakubowicz.

Fotbalisté Bohemians slaví. Přes prohru s Olomoucí si po 36 letech zahrají evropské poháry

Číst článek

V Ďolíčku by podle něj vadil například současný kotel domácích fanoušků, který je pouze na stání.

„Jedna z variant je připravit místa na sezení i v kotli. Potom je otázka, jestli chceme to předkolo odehrát v Ďolíčku před třeba jen čtyřmi tisíci diváků, nebo to zkusit odehrát jinde,“ říká ředitel vršovického klubu.

A kde jinde by tedy Bohemians mohli utkání odehrát? Nabízí se nedaleký slávistický Eden, kde hráli Klokani dvě sezony mezi lety 2010 a 2012...

„Ne, Slavia s námi na toto téma vůbec nechtěla komunikovat, takže máme podepsanou smlouvu se Spartou,“ říká Darek Jakubowicz.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme