Zápas Brazílie s Argentinou přerušili hygienici. Došli si pro hráče, kteří se vyhnuli karanténě

V chaos se proměnilo utkání kvalifikace mistrovství světa mezi fotbalisty Brazílie a Argentiny. Zápas v Sao Paulu by po necelých deseti minutách přerušen po zásahu pracovníků zdravotního úřadu, kteří přišli na hřiště v doprovodu policistů. Podle úřadu čtyři argentinští hráči z anglické ligy porušili karanténu, do které měli zamířit v souladu s opatřeními proti šíření koronaviru.

Tento článek je více než rok starý.

Sao Paulo (Brazílie) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Argentinci se krátce nato jako první odebrali do šaten, rozhodčí zhruba hodinu po výkopu zápas ukončil a bude se jím zabývat disciplinární komise.

„Rozhodčí a delegát zápasu vyplní zápis pro disciplinární komisi FIFA a ta rozhodne o dalších krocích,“ uvedla v prohlášení jihoamerická federace CONMEBOL.

Čeští fotbalisté na favorita nestačili, za Belgičany zaostali hlavně v produktivitě a prohráli 0:3

Číst článek

Úřady čtveřici Argentinců už pár hodin před výkopem nařídily jít do karantény. Emiliano Martínez a Emiliano Buendía z Aston Villy ani Giovanni Lo Celso a Cristian Romero z Tottenhamu se ale jejich pokynem neřídili a tři z nich nastoupili v základní sestavě.

Brazilská agentura pro zdravotnický dohled Anvisa oznámila, že všichni čtyři hráči z Premier League po příletu do Sao Paula imigračním úředníkům tvrdili, že v poslední době nebyli v Británii ani jiné zemi, kterou má Brazílie na červeném seznamu kvůli zvýšenému riziku nákazy covidem-19.

„Anvisa považuje tuto situaci za vážné zdravotní riziko, a proto pověřila místní zdravotní úřady uvalením okamžité karantény na hráče, kteří se tu nesmí nijak pohybovat a musí jim být zakázán pobyt na brazilském území,“ uvedla agentura.

„Muselo to dojít tak daleko, protože argentinská delegace se od počátku neřídila pokyny Anvisy. Ti čtyři hráči budou vyhoštěni z Brazílie a kvůli porušení řady zdravotních pravidel dostanou pokutu,“ citovala média Antonia Barru Torrese z vedení úřadu.

Kvůli koronavirovým restrikcím odmítly anglické kluby pustit na reprezentační sraz řadu jihoamerických hráčů. Brazílie musela oželet devět fotbalistů z Premier League, v Anglii zůstali i někteří Argentinci.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme