Fotbalisté Grémia nastoupili k zápasu v rouškách, brazilský svaz pozastavil svoje soutěže

Po vlně protestů se dočasně zastavily i některé brazilské fotbalové ligy. Svým dílem k tomu přispělo i gesto hráčů Grémia, kteří přišli na vylidněný stadion k utkání proti Sao Luiz s rouškami na obličeji, aby vyjádřili nesouhlas s pokračováním soutěží navzdory šíření nákazy koronavirem.

Porto Alegre Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Grémia s rouškami před utkáním proti Sao Luiz

Fotbalisté Grémia s rouškami před utkáním proti Sao Luiz | Foto: ZUMA/Raul Pereira | Zdroj: ČTK

„Tímto protestem chceme dát jednoznačně najevo, že si přejeme přerušení soutěže. Zdraví je na prvním místě,“ citoval server BBC ředitele klubu Paula Luze. Brazílie hlásila o víkendu 120 případů nákazy novým typem koronaviru.

Fotbalové evropské poháry v příštím týdnu nebudou, rozhodla UEFA. O dalším vývoji se bude jednat v úterý

Číst článek

K samotnému zápasu už hráči roušky sundali. Utkání ligy státu Rio Grande do Sul, které se v rámci bezpečnostních opatření proti nákaze hrálo bez diváků, Grémio vyhrálo 3:2.

„Celý svět se zastavil - neměl by se tedy zastavit i brazilský fotbal? To je náš vzkaz a já doufám, že odpovědní lidé naslouchají. Věříme, že zvítězí zdravý rozum,“ dodal trenér Grémia Renato Portaluppi.

Národní fotbalový svaz jejich volání vyslyšel a do odvolání zastavil Brazilský pohár, ženské a juniorské soutěže. Rozhodnutí o ligách jednotlivých států, které se nyní hrají, nechal na místních organizacích. Celostátní liga má začít až v květnu.

Grémio není jediným klubem, který protestoval proti pokračování soutěží v Jižní Americe. K přerušení lig vyzval například trenér Flamenga Jorge Jesus, zatímco River Plate odmítlo odehrát sobotní duel argentinské ligy s Atléticem Tucumán. Klub z Buenos Aires uzavřel stadion a nepustil na něj soupeřovy hráče ani rozhodčí. Zápas musel být odložen.

mov, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme