Policie v Bulharsku zatkla šest fotbalových fanoušků. Při zápase s Anglií na stadionu hajlovali

V Bulharsku bylo zatčeno šest fanoušků v souvislosti s rasistickým chováním během pondělního kvalifikačního utkání proti Anglii. Muži se dopustili rasistických gest včetně nacistických pozdravů.

Tento článek je více než rok starý.

Sofia (Aktualizováno: 12:47 16. 10. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bulharští fanouši na tribuně během kvalifikačního zápasu s Anglií

Bulharští fanouši na tribuně během kvalifikačního zápasu s Anglií | Zdroj: Reuters

Zápas o postup na mistrovství Evropy byl kvůli urážlivým pokřikům na adresu Angličanů tmavé pleti v prvním poločase dvakrát přerušen a podle pravidel UEFA mohl být i předčasně ukončen.

Rasismus fanoušků má první oběť. Šéf bulharského fotbalu po zápase s Anglií rezignoval

Číst článek

„Zatím bylo zadrženo šest lidí a pátráme po dalších třech, poté co jsme shromáždili důkazy o jejich zapojení v událostech,“ uvedl ředitel sofijské policie Georgi Hadžijev. Dodal, že vyšetřování stále probíhá a policie se snaží identifikovat další podezřelé.

Angličtí fotbalisté se o přestávce rozhodli duel dohrát a nakonec Bulharsku vítězstvím 6:0 připravili nejvyšší domácí porážku v historii.

Skandální chování diváků už stálo místo šéfa bulharského fotbalu Borise Michajlova, jenž na výzvu premiéra Bojka Borisova v úterý odstoupil. Hodinu po jeho rezignaci navíc obsadila svazové sídlo policie.

Racist soccer fans in Bulgaria made monkey noises and chants at Black players from England, forcing refs to twice halt the match.

UEFA has a 3-step protocol allowing refs to suspend or stop a match due to racism. The league says it will investigate this incident.

01:24 – 15. 10. 2019

390 512

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme