Fotbalisté Bulharska mají nového trenéra. Proti Česku povede tým kouč se zkušenostmi z Ligy mistrů

Fotbalisty Bulharska, kteří budou v listopadu posledním soupeřem české reprezentace v kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy, povede Georgi Dermendžiev. Informoval o tom viceprezident národního svazu Jordan Lečkov s tím, že nový kouč podepíše smlouvu v úterý.

Tento článek je více než rok starý.

Sofia Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalový trenér Georgi Dermendžiev

Fotbalový trenér Georgi Dermendžiev | Zdroj: Reuters

Čtyřiašedesátiletý Dermendžiev nahradí Krasimira Balakova, jenž odstoupil po nedávném debaklu 0:6 s Anglií. Utkání v Sofii provázelo rasistické chování bulharských fanoušků, kvůli kterému byl duel dvakrát přerušen a hrozilo i jeho předčasné ukončení.

Policie v Bulharsku zatkla šest fotbalových fanoušků. Při zápase s Anglií na stadionu hajlovali

Číst článek

Dermendžiev naposledy vedl Levski Sofia, kde však v dubnu skončil. Za sebou má také působení v Razgradu, se kterým v letech 2015 až 2017 získal tři tituly za sebou a v roce 2014 s Ludogorcem vybojoval první bulharské vítězství v základní skupině Ligy mistrů.

S Razgradem také v sezoně 2016/2017 vyřadil v závěrečném play-off o účast v základní skupině Ligy mistrů Viktorii Plzeň. Další souboj s českým týmem čeká Dermendžieva 17. listopadu, kdy Bulharsko v Sofii sehraje poslední zápas kvalifikace proti české reprezentaci.

Bulhaři jsou už teď bez šance na přímý postup na Euro, protože v tabulce skupiny A jsou s bilancí tří remíz a čtyř porážek poslední. Český tým v kvalifikaci čekají ještě dva zápasy. Tři dny před zápasem v Sofii přivítá na stadionu v Plzni Kosovo, a pokud zvítězí, zajistí si výběr trenéra Jaroslava Šilhavého účast na šampionátu.

Kdo se bojí, nesmí do lesa

„Bulharsko není jediný tým, který prohrává zápasy. Důležité je tvrdě pracovat a udělat všechno pro to, abychom se zlepšili,“ uvedl Dermendžiev. „Navíc bez ohledu na poslední výsledky vidím jiskřičku naděje. A jsem přesvědčen, že máme šanci se probojovat na velký turnaj. To je také náš cíl,“ dodal.

Bulharsko si naposledy mezi elitou na mezinárodní scéně zahrálo v roce 2004 na mistrovství Evropy v Portugalsku. „Vím, že situace není růžová. A nebude to snadné, ale budeme bojovat. Kdo se bojí, nesmí do lesa,“ přidal Dermendžiev.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme