Haaland opět řádil v Bundeslize, gólem rozhodl dramatický závěr zápasu s Hoffenheimem

Fotbalisté Dortmundu vyhráli díky norskému kanonýrovi Erlingu Haalandovi bundesligovou předehrávku 3. kola proti Hoffenheimu 3:2. Všechny góly padly ve druhém poločase, domácí Borussia dvakrát ztratila jednobrankový náskok, ale soupeři ani vyrovnání v poslední minutě utkání k bodovému zisku nestačilo. Haaland se hned na začátku nastavení zorientoval při závaru ve vápně a třetím gólem v sezoně rozhodl.

Tento článek je více než rok starý.

Video Dortmund (Německo) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Erling Haaland

Erling Haaland | Foto: Leon Kuegeler | Zdroj: Reuters

Dortmund se druhým vítězstvím v ročníku rehabilitoval za předchozí porážku ve Freiburgu.

Ronaldo se po 12 letech vrací do Manchesteru United. Anglický klub potvrdil dohodu s Juventusem

Číst článek

Po bezbrankovém poločase se na jeho stadionu strhla přestřelka, kterou odstartoval už čtyři minuty po přestávce osmnáctiletý americký útočník Reyna. Od dalšího teenagera Juda Bellinghama převzal před vápnem míč a otevřel skóre. Hoffenheim dokázal odpovědět, z ostrého úhlu vyrovnal Christoph Baumgartner.

Mladící Borussie dále pokračovali v produktivním večeru, Angličan Bellingham se dostal k propadlému balonu a levačkou propálil pěknou ranou na zadní tyč vše, co mu stálo v cestě. Domácí vedení ale opět ztratili, ale v 90. minutě se po rohu trefil nekrytý Munas Dabbur.

Borussia si ale schovala poslední gól na úplný závěr. Pouhou minutu po vyrovnávacím gólu Dabbura vytvořila ve vápně hostů velký závar, při kterém brankář Baumann vyrazil dvě střely zblízka. K další dorážce se už ale dostal ostrostřelec Haaland a jeho rána pod břevno zajistila Dortmundu 3 body.

Sestři utkání Borussia Dortmund 3:2 Hoffenheim

Hoffenheim utrpěl první porážku v sezoně, Borussia se před víkendovým programem posunula do čela tabulky

bac, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme