Hložek dal svůj první gól v Bundeslize. Přidal i asistenci a Leverkusen porazil Union 5:0

Fotbalisté Bayeru Leverkusen deklasovali ve 13. kole německé ligy Union Berlín 5:0, který tak téměř po dvou měsících přišel o vedení v tabulce. K vysoké výhře přispěl svým prvním gólem v bundeslize Adam Hložek, jenž navíc přihrál na pátou branku.

Leverkusen Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Adam Hložek a Mitchel Bakker se radují po pátém gólu Leverkusenu

Adam Hložek a Mitchel Bakker se radují po pátém gólu Leverkusenu | Foto: Thilo Schmuelgen | Zdroj: Reuters

Bayer se dostal do vedení v úvodu druhé půle, roh Demirbaye propadl až k Andrichovi, který z blízka překonal brankáře Grilla. Zápas poté rozhodly ve prospěch domácích dvě rychlé branky Diabyho z brejků v 56. a 58. minutě.

V 68. minutě vstřelil svoji první branku v nejvyšší německé soutěži Hložek. Střílený centr Amiriho usměrnil efektně patičkou na zadní tyč. O osm minut později si český útočník připsal ještě asistenci, kdy průnikovou přihrávkou našel Bakkera, jenž zakončil přesně. Druhý český útočník Patrik Schick nebyl v nominaci kvůli zranění lýtka.

Leverkusen se po vysoké výhře posunul na čtrnácté místo tabulky, dosavadní lídr Union je druhý dva body za mistrovským Bayernem Mnichov.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme