Lewandowski na rekord Gerda Müllera nedosáhl, oslabený Bayern přesto porazil nováčka z Fürthu

Bayern Mnichov zvítězil na hřišti nováčka Greutheru Fürth 3:1 a upevnil si vedení v Bundeslize. Hořkosladké však bude toto vítězství pro Benjamina Pavarda a Roberta Lewandowského. Zatímco Francouz byl krátce po poločase vyloučen, polskému kanonýrovi se nepodařilo prodloužit šňůru patnácti po sobě jdoucích zápasů, ve kterých skóroval. K německému rekordu Gerda Müller mu chyběl jediný zápas.

Tento článek je více než rok starý.

Fürth Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Robert Lewandowski

Robert Lewandowski | Foto: Andreas Gebert | Zdroj: Reuters

Pro jednou Robert Lewandowski neskóroval, ačkoliv se na první pohled zdálo, že nemůže mít k vyrovnání rekordu Gerda Müllera ideálnějšího soupeře. Greuther Fürth si totiž v úvodních pěti ligových zápasech připsal jen jeden bod. 

Po finanční krizi přišla v Barceloně i ta herní. ‚Jsme ve fázi přestavby, potřebujeme čas,‘ říká Koeman

Číst článek

Nováček Bundesligy předvedl navzdory velkému rozdílu ve kvalitě kádru proti Bayernu bojovný výkon. V první půli se ale přesto za hosty z rychlého protiútoku trefil Thomas Müller a následně umístěnou střelou zpoza vápna Joshua Kimmich. Lewandowski byl blízko vstřelení branky, jeho patička z akrobatické pozice skončila ale pouze na břevně.

Tempo zápasu se změnilo tři minuty po změně stran, kdy červenou kartu za tvrdý zákrok vyfasoval Benjamin Pavard, Bayern ale přesto dokázal přidat třetí gól. Ačkoliv se na první pohled zdálo, že Kimmichův centr uklidil do brány Lewandowski, opakovaný záběr ukázal jasný vlastní gól Sebastiana Griesbecka.

V závěru dokázal za mohutné radosti z tribun snížit na 1:3 hlavou Cedric Itten. Fürth tak ze zápasu s gigantem odešel se ctí, ale bez bodu.

Sestřih utkání Greuther Fürth - Bayern Mnichov

Polský rekordman

Obdivuhodná série polského kanonýra končí po patnácti po sobě jdoucích ligových zápasech, kdy vstřelil alespoň branku. Ve všech soutěžích to dotáhl na metu devatenácti zápasů. Na rekord legendárního Gerda Müllera, který se v 70. letech trefil šestnáctkrát za sebou si bude tedy muset počkat.

Naposledy vyšel Lewandowski střelecky naprázdno na začátku února. Od té doby zaznamenal v 15 zápasech Německu 24 branek včetně čtyř hattricků. 

Na srovnánání s Gerdem Müllerem je útočník Bayernu zvyklý, podobně jako on posouvá hranice toho, kolik gólů může fotbalista nastřílet. Loni se stal prvním hráčem z německé ligy, který od dob Müllera vyhrál Zlatou kopačku pro nejlepšího střelce Evropy. Svůj vlastní velký rekord stanovil třiatřicetiletý Polák v minulé sezoně, kdy dokázal za jednu sezonu nastřílet nejvíce gólů v bundesligové historii - 41.

bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme