Schick překonal v Bundeslize Koubka a pomohl Lipsku k vítězství, Vaclík vychytal ve Španělsku nulu

Fotbalový útočník Patrik Schick zažívá na hostování v německém Lipsku povedené období. V zápase 17. kola Bundesligy proti Augsburgu vstřelil Schick v 80. minutě vítězný gól, když hlavou překonal českého brankáře Tomáše Koubka. Reprezentační útočník se tak prosadil v Bundeslize už ve třetím zápase v řadě.

Tento článek je více než rok starý.

Lipsko Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Patrik Schick

Patrik Schick | Zdroj: Profimedia

Lipsko zažilo proti Augsburgu hodně frustrující první poločas, když mělo celou dobu jasnou převahu, jenže místo toho, aby šlo do vedení, z ojedinělé akce soupeře inkasovalo po trefě Floriana Niederlechnera.

Ve druhé půli už se ale domácí dočkali a pomohla jim k tomu i chyba českého záložníka Augsburgu Jana Morávka, který chyboval, nechal se obrat o míč Kondradem Laimerem a ten pak vyrovnal.

O chvíli později si aktivní Patrik Schick naskočil na centr z rohového kopu a přesnou hlavičkou skóre otočil. V úplném závěru pak ještě upravil na 3:1 pro Lipsko Yussuf Poulsen.

Smolný zápas odchytal gólman Augsburgu Tomáš Koubek, který skvělými zákroky dlouho držel naděje svého týmu na bodový zisk. V závěru ale drtivý tlak Lipska neustál, i když ani s jednou z branek toho moc udělat nemohl.

Brémy s Pavlenkou nestačily na Kolín

Mnichovský obhájce titulu ztrácí po podzimu na Schickův celek z třetího místa čtyři body. Bavorský gigant podobně jako v týdnu ve vloženém kole rozhodl o vítězství až v závěrečných minutách a dokonce se o to postarala totožná dvojice hráčů.

Stejně jako ve Freiburgu i v sobotu proti Wolfsburgu dal vítězný gól teprve osmnáctiletý střídající útočník Zirkzee, který se opět prosadil už po pouhých dvou minutách na trávníku. Stal se teprve druhým teenagerem, jenž se trefil při prvních dvou bundesligových startech. V 89. minutě pak přidal pojistku stejně jako ve Freiburgu Gnabry.

Brémy s českým brankářem Jiřím Pavlenkou v důležitém záchranářském souboji prohrály v Kolíně nad Rýnem 0:1 a počtvrté za sebou nebodovaly. Reprezentační gólman inkasoval z jediné střely mezi tyče, vyrovnávací trefa hostů neplatila kvůli ofsajdu. Obránce Brém Theodor Gebre Selassie nehrál kvůli zranění stehna.

Čtvrté místo udržel navzdory páteční porážce v Hoffenheimu přemožitel Slavie Praha z Ligy mistrů Dortmund, neboť páté Schalke jen remizovalo 2:2 s Freiburgem. Hosté dali oba góly v druhé půli z penalty. Šestý přezimuje Leverkusen, který v Mohuči využil přesilovku a gólem v třetí minutě nastavení vyhrál 1:0.

Vaclík vychytal nulu proti Mallorce

Reprezentační gólman Vaclík tentokrát ve španělské lize příliš práce neměl, i když v závěru první půle musel lovit míč ze své sítě. Gól domácí Mallorky ale nakonec neplatil kvůli ofsajdu. Sevilla vedla 1:0 díky gólu Diega Carlose z první půle, ve druhé půli pak ještě upravil na rozdíl dvou branek Éver Banega.

Vaclík tak vychytal už 96. ligové čisté konto v kariéře, a ke vstupu do Klubu ligových brankářů mu tak chybí už jen čtyři.

Barcelona si po středeční bezbrankové remíze a rozpačitém výkonu s Realem Madrid třetí ligovou ztrátu po sobě nedovolila a po dvou nerozhodných výsledcích zabrala. Proti Alavésu se prosadili všichni tři z hvězdného útočného tria Griezmann, Suárez a Messi. Argentinský kanonýr dosáhl na 50 branek za jeden rok podeváté za posledních deset let. Jednou za domácí skóroval i Vidal.

Barcelona se v historické statistice počtu gólů ve španělské lize přiblížila na jednu trefu Realu, který má k dobru nedělní utkání. Katalánci od roku 1929 nastříleli v domácí soutěži 6136 branek.

Italská fotbalová liga - 17. kolo:
Udine - Cagliari 2:1 (39. De Paul, 85. Fofana - 84. Joao Pedro),
18:00 Inter Milán - FC Janov, 20:45 FC Turín - Spal Ferrara.

Německá fotbalová liga - 17. kolo:
Bayern Mnichov - Wolfsburg 2:0 (85. Zirkzee, 89. Gnabry), Kolín nad Rýnem - Brémy 1:0 (39. Córdoba), Mohuč - Leverkusen 0:1 (90.+3 Alario), Lipsko - Augsburg 3:1 (68. Laimer, 80. Schick, 89. Poulsen - 8. Niederlechner), Schalke - Freiburg 2:2 (26. Serdar, 80. Kutucu - 54. Petersen z pen., 67. Grifo z pen.),
18:30 Hertha Berlín - Mönchengladbach.

Anglická fotbalová liga - 18. kolo:
Everton - Arsenal 0:0, Aston Villa - Southampton 1:3 (75. Grealish - 21. a 51. Ings, 31. Stephens), Bournemouth - Burnley 0:1 (89. Rodriguez), Brighton - Sheffield United 0:1 (23. McBurnie), Newcastle - Crystal Palace 1:0 (83. Almiron), Norwich - Wolverhampton 1:2 (17. Cantwell - 60. Saiss, 81. Jiménez),
18:30 Manchester City - Leicester.

Španělská fotbalová liga - 18. kolo:
Mallorca - FC Sevilla 0:2 (20. Diego Carlos, 63. Banega z pen.), FC Barcelona - Alavés 4:1 (14. Griezmann, 45. Vidal, 69. Messi, 75. Suárez z pen. - 56. Pons),
18:30 Villarreal - Getafe,
21:00 Valladolid - Valencie.

tat, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme